Начало Местен фокус Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите
9552
България

Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

| 12 Септември 2024, 07:00 ч.
Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите
Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите
Снимка © Владимир Шоков (БТ),

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявих ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Мини ...
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебс ...
Тикер в 07:24 ч.
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото с ...
Начало Местен фокус
9552
България

Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

| 12 Септември 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите
Премиерът Димитър Главчев ще присъства на Национално съвещание на МВР във връзка с изборите
Снимка © Владимир Шоков (БТ),

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
На преден план
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Сфера
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.