Начало Местен фокус Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов
9701
България

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори.„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов.

| 12 Септември 2024, 10:05 ч.
Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов
Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува“. 

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Мини ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Мини ...
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Тикер в 07:34 ч.
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за ...
Начало Местен фокус
9701
България

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори.„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов.

| 12 Септември 2024, 10:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов
Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира Бойко Борисов
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува“. 

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
На преден план
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Сфера
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.