Начало Контекст Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор
9871
България

Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия.Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

| 12 Септември 2024, 11:58 ч.
Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор
Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор
Снимка © Минко Чернев

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и гласуване на кандидатите. 

 

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 05:57 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
9871
България

Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия.Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

| 12 Септември 2024, 11:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор
Пленумът на ВСС прие да възобнови процедурата за избор на главен прокурор
Снимка © Минко Чернев

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и гласуване на кандидатите. 

 

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.