Начало Контекст Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич
10384
България

Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич

Служителите на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич проведоха демонстрационно занятие на площад "Демокрация".То е по повод  Седмицата на пожарната безопасност, която се отбелязва в дните от 9 до 15 септември на територията на страната.

| 12 Септември 2024, 13:12 ч.
Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич
Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич
Снимка © БТА

Служителите на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич проведоха демонстрационно занятие на площад "Демокрация". То е по повод  Седмицата на пожарната безопасност, която се отбелязва в дните от 9 до 15 септември на територията на страната. Гражданите имаха възможност да наблюдават действия по изваждане на пострадали от катастрофирал автомобил и да разгледат техника на пожарната служба. 

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община Айтос Васил Едрев и генералният консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за осъществяването на турските инвестиции у нас и в частност на територията на Община Айтос. „Инвеститорите от Турция имат интерес към България. Ще продължим да работим в тази посока. И тъй като Айтос е регион, за който отговарям, ще продължим да работим за Айтос“, каза турският генерален консул, цитиран от Общината. Оркун обясни, че преди официално да заеме длъжността си е посещавал Айтос и изказа своите впечатления от града.

„Искаме да развием нашите добри отношения и сътрудничество ме

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Старши инспектор Калоян Младенов каза, че който желае да се запознае с професията на пожарникаря и със задълженията на служителите, може да го направи всеки един  ден. Той също каза, че подобни демонстрации предизвикват интерес. 

Събитията от Седмицата на пожарната безопасност целят да запознаят на населението с дейностите, осъществявани от дирекцията, както и повишаване на неговата пожарна култура. 

Пожарникарите отбелязват своя професионален празник на 14 септември - Кръстовден.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община ...
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на пра ...
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Служители на участък "Надежда" към Районното управление на полицията в Сливен са оказали съдействие при спасяване на дива птица. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Птицат ...
Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС, каза министър Ивайло Иванов
Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 06:02 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
10384
България

Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич

Служителите на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич проведоха демонстрационно занятие на площад "Демокрация".То е по повод  Седмицата на пожарната безопасност, която се отбелязва в дните от 9 до 15 септември на територията на страната.

| 12 Септември 2024, 13:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич
Демонстрационно занятие на пожарникарите се проведе в Добрич
Снимка © БТА

Служителите на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич проведоха демонстрационно занятие на площад "Демокрация". То е по повод  Седмицата на пожарната безопасност, която се отбелязва в дните от 9 до 15 септември на територията на страната. Гражданите имаха възможност да наблюдават действия по изваждане на пострадали от катастрофирал автомобил и да разгледат техника на пожарната служба. 

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община Айтос Васил Едрев и генералният консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за осъществяването на турските инвестиции у нас и в частност на територията на Община Айтос. „Инвеститорите от Турция имат интерес към България. Ще продължим да работим в тази посока. И тъй като Айтос е регион, за който отговарям, ще продължим да работим за Айтос“, каза турският генерален консул, цитиран от Общината. Оркун обясни, че преди официално да заеме длъжността си е посещавал Айтос и изказа своите впечатления от града.

„Искаме да развием нашите добри отношения и сътрудничество ме

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Старши инспектор Калоян Младенов каза, че който желае да се запознае с професията на пожарникаря и със задълженията на служителите, може да го направи всеки един  ден. Той също каза, че подобни демонстрации предизвикват интерес. 

Събитията от Седмицата на пожарната безопасност целят да запознаят на населението с дейностите, осъществявани от дирекцията, както и повишаване на неговата пожарна култура. 

Пожарникарите отбелязват своя професионален празник на 14 септември - Кръстовден.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС, каза министър Ивайло Иванов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.