Начало Контекст Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.
11063
България

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.

 

| 12 Септември 2024, 16:21 ч.
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.
Снимка © Благой Кирилов

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения прие на днешното си заседание годишния доклад за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) през 2023 г.

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Сред приоритетите на ДАНС за 2024 г. е недопускане на противоконституционни прояви и чужди деструктивни въздействия при провеждането на избори, се посочва в доклада за 2023 г.

 

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявих ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 05:52 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
11063
България

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.

 

| 12 Септември 2024, 16:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност прие доклада за дейността на ДАНС през 2023 г.
Снимка © Благой Кирилов

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения прие на днешното си заседание годишния доклад за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) през 2023 г.

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Сред приоритетите на ДАНС за 2024 г. е недопускане на противоконституционни прояви и чужди деструктивни въздействия при провеждането на избори, се посочва в доклада за 2023 г.

 

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.