Начало В детайли Община Монтана ще ползва средства от фонд "Флаг" за купуването на електробуси
11486
Икономика

Община Монтана ще ползва средства от фонд "Флаг" за купуването на електробуси

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона.

| 12 Септември 2024, 19:15 ч.
Община Монтана ще ползва средства от фонд
Община Монтана ще ползва средства от фонд "Флаг" за купуването на електробуси
Снимка © БТА

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. По него Община Монтана трябва да закупи шест електробуса и да изгради зарядни станции за тях.

Проектът е с продължителност 24 месеца, считано от април 2024 година и е на обща стойност 11 113 229,97 лева. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

За да бъдат осигурени тези средства, общинските съветници одобриха общината да вземе кредит в размер на 1 000 000 лева от фонд "Флаг", срокът за чието погасяване е 12 месеца.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Тикер в 19:45 ч.
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка обл ...
Начало В детайли
11486
Икономика

Община Монтана ще ползва средства от фонд "Флаг" за купуването на електробуси

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона.

| 12 Септември 2024, 19:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Монтана ще ползва средства от фонд
Община Монтана ще ползва средства от фонд "Флаг" за купуването на електробуси
Снимка © БТА

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. По него Община Монтана трябва да закупи шест електробуса и да изгради зарядни станции за тях.

Проектът е с продължителност 24 месеца, считано от април 2024 година и е на обща стойност 11 113 229,97 лева. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

За да бъдат осигурени тези средства, общинските съветници одобриха общината да вземе кредит в размер на 1 000 000 лева от фонд "Флаг", срокът за чието погасяване е 12 месеца.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Основна линия
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.