Начало В детайли Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание
10654
България

Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента.А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

| 13 Септември 2024, 09:29 ч.
Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание
Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание
Снимка © Минко Чернев ,

Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Общинският съвет в Рудозем ще проведе днес извънредно заседание, на което ще бъде разгледан проект на предложение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г., съобщиха от Общинската администрация.

Предложението се отнася за промени в капиталовата програма на общината, заяви кметът Недко Кулевски. Актуализацията предвижда пренасочване на средства от гласувани по-рано обекти, които не могат да бъдат завършени в първоначалния срок. Финансирането за тези обекти ще бъде прехвърлено за проектиране за улици и пътища в общината, съгласно внесеното проекторешение.

Днешното заседание на Общинския съвет започва в 18:30 часа. 

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента. А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население, сочат данни на "Пътна полиция"
България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорос ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на пра ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Тикер в 18:53 ч.
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ) ...
Начало В детайли
10654
България

Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента.А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

| 13 Септември 2024, 09:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание
Асен Василев призова ГЕРБ да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост в оставащите дни на 50-ото Народно събрание
Снимка © Минко Чернев ,

Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Общинският съвет в Рудозем ще проведе днес извънредно заседание, на което ще бъде разгледан проект на предложение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г., съобщиха от Общинската администрация.

Предложението се отнася за промени в капиталовата програма на общината, заяви кметът Недко Кулевски. Актуализацията предвижда пренасочване на средства от гласувани по-рано обекти, които не могат да бъдат завършени в първоначалния срок. Финансирането за тези обекти ще бъде прехвърлено за проектиране за улици и пътища в общината, съгласно внесеното проекторешение.

Днешното заседание на Общинския съвет започва в 18:30 часа. 

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента. А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население, сочат данни на "Пътна полиция"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
На преден план
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
В детайли
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
На преден план
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.