Начало В детайли Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев
9975
България

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни.Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

| 13 Септември 2024, 10:13 ч.
Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Никола Узунов / БТА

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служебното правителство планира да вземе необходимите мерки, които възпрепятстват опорочаването на вота. Ще бъде извършена проверка за конкретните примери, подчерта Главчев. Ще направим всичко, което е необходимо, за да направи изборите прозрачни, честни и свободни, а ако има съмнения, които могат да опорочат честността на вота, ще се действа безкомпромисно и светкавично. Той призова народните представители да подават сигнали и допълни, че е научил за тези 1200 регистрирани на един адрес в Стамболийски от медиите. По всеки един от сигналите ще бъде взето отношение, увери премиерът.

Той подчерта, че ще бъдат положени още по-големи усилия, тъй като и обстановката е малко по-различна, ще бъдат необходими допълнителни усилия. Вчера на съвещанието с Министерството на вътрешните работи това им казах, че трябва да положат още и още усилия, за да бъде българския избирател уверен, че гласът му отива там, където той иска, заяви служебният премиер. По думите му след изборите, ако се дава информация, че някъде е имало опорочаване на вота, ще бъде "след дъжд качулка". Смисълът е преди това и по време на изборите да се следи какво става, но да не се забравя, че основно изборите се организират от избирателните комисии, респективно от Централната избирателна комисия, припомни Димитър Главчев. Изпълнителната власт осигурява материално и технически провеждането на вота и когато има сигнал за опорочаване на вота, ако има купуване и продаване на гласове, това вече е състав от Наказателния кодекс и е нормално органите на МВР да действат съвместно с прокуратурата, каза служебният премиер.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по- ...
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Тикер в 19:30 ч.
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше ...
Начало В детайли
9975
България

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни.Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

| 13 Септември 2024, 10:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Никола Узунов / БТА

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служебното правителство планира да вземе необходимите мерки, които възпрепятстват опорочаването на вота. Ще бъде извършена проверка за конкретните примери, подчерта Главчев. Ще направим всичко, което е необходимо, за да направи изборите прозрачни, честни и свободни, а ако има съмнения, които могат да опорочат честността на вота, ще се действа безкомпромисно и светкавично. Той призова народните представители да подават сигнали и допълни, че е научил за тези 1200 регистрирани на един адрес в Стамболийски от медиите. По всеки един от сигналите ще бъде взето отношение, увери премиерът.

Той подчерта, че ще бъдат положени още по-големи усилия, тъй като и обстановката е малко по-различна, ще бъдат необходими допълнителни усилия. Вчера на съвещанието с Министерството на вътрешните работи това им казах, че трябва да положат още и още усилия, за да бъде българския избирател уверен, че гласът му отива там, където той иска, заяви служебният премиер. По думите му след изборите, ако се дава информация, че някъде е имало опорочаване на вота, ще бъде "след дъжд качулка". Смисълът е преди това и по време на изборите да се следи какво става, но да не се забравя, че основно изборите се организират от избирателните комисии, респективно от Централната избирателна комисия, припомни Димитър Главчев. Изпълнителната власт осигурява материално и технически провеждането на вота и когато има сигнал за опорочаване на вота, ако има купуване и продаване на гласове, това вече е състав от Наказателния кодекс и е нормално органите на МВР да действат съвместно с прокуратурата, каза служебният премиер.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.