Начало Контекст Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов
10350
България

Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната.

| 13 Септември 2024, 10:54 ч.
Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов
Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов
Снимка © Христо Касабов / БТА

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. 

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната. Имахме тежки и сложни пожари на терени, част от които бяха недостъпни, в условия на високи температури, висока растителност и бурен вятър“, отбеляза Джартов. 

Той припомни, че в изпълнението на своите задължения това лято огнеборците са получавали подкрепа от Българската армия, Военновъздушните сили, доброволци, кметове, областни управители и горски служители. 

Здраве и успех при изпълнението на своята мисия пожела главен комисар Джартов на всички свои колеги пожарникари. 

Във връзка с този празник провеждаме и Седмица на пожарната безопасност, в която има Ден на отворените врати. Работим изключително много с деца, така че гражданите и обществото да се запознаят с естеството на нашата професия, подчерта той. 

Главен комисар Джартов допълни, че работата на пожарникарите е опасна, често свързана с риск за живота и здравите им, а тя не се изчерпва само с борбата с пожарите. Той припомни, че огнеборците ежедневно реагират на различни сигнали, свързани с бедствия – дъждове, паднали дървета, отводняване на обекти и други. 

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Освен отслужен водосвет, огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, както и представители на професионалното ръководство в МВР. 

В сградата на ГДПБЗН е показана и благотворителна изложба с детски рисунки, озаглавена „С очите си видях бедата“, средствата от която ще отидат за семейства на загинали и пострадали служители на реда.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Тикер в 19:23 ч.
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че т ...
Начало Контекст
10350
България

Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната.

| 13 Септември 2024, 10:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов
Изпратихме тежко лято с много горски пожари, с които огнеборците се справиха, заяви директорът на пожарната Александър Джартов
Снимка © Христо Касабов / БТА

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. 

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната. Имахме тежки и сложни пожари на терени, част от които бяха недостъпни, в условия на високи температури, висока растителност и бурен вятър“, отбеляза Джартов. 

Той припомни, че в изпълнението на своите задължения това лято огнеборците са получавали подкрепа от Българската армия, Военновъздушните сили, доброволци, кметове, областни управители и горски служители. 

Здраве и успех при изпълнението на своята мисия пожела главен комисар Джартов на всички свои колеги пожарникари. 

Във връзка с този празник провеждаме и Седмица на пожарната безопасност, в която има Ден на отворените врати. Работим изключително много с деца, така че гражданите и обществото да се запознаят с естеството на нашата професия, подчерта той. 

Главен комисар Джартов допълни, че работата на пожарникарите е опасна, често свързана с риск за живота и здравите им, а тя не се изчерпва само с борбата с пожарите. Той припомни, че огнеборците ежедневно реагират на различни сигнали, свързани с бедствия – дъждове, паднали дървета, отводняване на обекти и други. 

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Освен отслужен водосвет, огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, както и представители на професионалното ръководство в МВР. 

В сградата на ГДПБЗН е показана и благотворителна изложба с детски рисунки, озаглавена „С очите си видях бедата“, средствата от която ще отидат за семейства на загинали и пострадали служители на реда.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
На преден план
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.