Начало В детайли Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин
9866
Икономика

Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Средствата са осигурени от Европейския съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.

| 13 Септември 2024, 11:04 ч.
Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин
Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин
Снимка © НКИЗ

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) започва проект за над 2,8 милиона лева за енергийно обновяване на административната сграда и халета №4 и №5 на Индустриален парк Видин, съобщиха от НКИЗ. 

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Паркът е атрактивен проект на НКИЗ на брега на река Дунав, в непосредствена близост до речно карго пристанище, железопътна гара и Дунав мост - 2.

Планираните дейности за изпълнение по проекта са: топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителна инсталация, монтаж на системи за генериране на топлина, изграждане на фотоволтаична инсталация и др.

Прогнозният бюджет за реализацията на проекта е 2 884 439,52 лева, от които 1 293 497,78 лева безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ).

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са осигурени от Европейския съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, но не по късно от 30 юни 2026 година.

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Към края на 2021 г. Индустриален парк Видин има 18 сключени договора с фирми за наем на открити и закрити складови площи, показва справка в интернет страницата на НКИЗ. Наблюдава се тенденция към увеличаване на продажбите на услуги, което се очаква да продължи и през 2022 г., се посочва още там.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентър ...
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза депутатът Валентин Тончев
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Тикер в 19:29 ч.
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше ...
Начало В детайли
9866
Икономика

Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Средствата са осигурени от Европейския съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.

| 13 Септември 2024, 11:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин
Национална компания индустриални зони започва проект за над 2,8 млн. лева за енергийно обновяване в Индустриалния парк Видин
Снимка © НКИЗ

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) започва проект за над 2,8 милиона лева за енергийно обновяване на административната сграда и халета №4 и №5 на Индустриален парк Видин, съобщиха от НКИЗ. 

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Паркът е атрактивен проект на НКИЗ на брега на река Дунав, в непосредствена близост до речно карго пристанище, железопътна гара и Дунав мост - 2.

Планираните дейности за изпълнение по проекта са: топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителна инсталация, монтаж на системи за генериране на топлина, изграждане на фотоволтаична инсталация и др.

Прогнозният бюджет за реализацията на проекта е 2 884 439,52 лева, от които 1 293 497,78 лева безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ).

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са осигурени от Европейския съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, но не по късно от 30 юни 2026 година.

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Към края на 2021 г. Индустриален парк Видин има 18 сключени договора с фирми за наем на открити и закрити складови площи, показва справка в интернет страницата на НКИЗ. Наблюдава се тенденция към увеличаване на продажбите на услуги, което се очаква да продължи и през 2022 г., се посочва още там.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза депутатът Валентин Тончев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.