Начало В детайли Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните
11403
България

Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента.Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години.

| 13 Септември 2024, 13:41 ч.
Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните
Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните
Снимка © БТА

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 24 април т.г. мъжът се прибрал вкъщи след полунощ в нетрезво състояние. Между съпрузите възникнало спречкване. Обезпокоена от агресивното му поведение съпругата се обадила на сина си с молба да подаде сигнал на телефон 112, което той направил.

Непосредствено след това обвиняемият влязъл в спалнята при съпругата си с нож в ръка. Гневно замахнал към нея и го опрял в гърдите , отправяйки закана с убийство. В опит да го спре, жената се принудила да хване ножа откъм острието и така успяла да го отмъкне от нападателя. Така получила порезна рана на ръката.

Извършителят на деянията е бил задържан от пристигналите полицейски служители. Делото срещу

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че от началото на годината са одобрени за издаване общо 739 ваучери за обучение на безработни и заети лица, разпределени в три проекта – за дигитални умения, за квалификация и кариерно развитие на заети лица и за обучения на безработни лица в сектори с недостиг на кадри.

Директорът на местното бюро по труда допълни още, че този месец започва набирането на млади висшисти, желаещи да започнат професионалната си кариера по Национална програма „Старт на кариерата“, която е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика. Програмата дава възможност на младежи до 29 години с висше образование, но без професионален опит, да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цялата страна.

 

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по- ...
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Тикер в 19:37 ч.
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше ...
Начало В детайли
11403
България

Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента.Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години.

| 13 Септември 2024, 13:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните
Близо 13 процента от регистрираните в Бюрото по труда в Свищов са трайно безработните
Снимка © БТА

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 24 април т.г. мъжът се прибрал вкъщи след полунощ в нетрезво състояние. Между съпрузите възникнало спречкване. Обезпокоена от агресивното му поведение съпругата се обадила на сина си с молба да подаде сигнал на телефон 112, което той направил.

Непосредствено след това обвиняемият влязъл в спалнята при съпругата си с нож в ръка. Гневно замахнал към нея и го опрял в гърдите , отправяйки закана с убийство. В опит да го спре, жената се принудила да хване ножа откъм острието и така успяла да го отмъкне от нападателя. Така получила порезна рана на ръката.

Извършителят на деянията е бил задържан от пристигналите полицейски служители. Делото срещу

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че от началото на годината са одобрени за издаване общо 739 ваучери за обучение на безработни и заети лица, разпределени в три проекта – за дигитални умения, за квалификация и кариерно развитие на заети лица и за обучения на безработни лица в сектори с недостиг на кадри.

Директорът на местното бюро по труда допълни още, че този месец започва набирането на млади висшисти, желаещи да започнат професионалната си кариера по Национална програма „Старт на кариерата“, която е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика. Програмата дава възможност на младежи до 29 години с висше образование, но без професионален опит, да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цялата страна.

 

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.