Начало Сфера Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната
11069
България

Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров.По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

| 13 Септември 2024, 14:05 ч.
Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната
Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната
Снимка © БТА

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите му е нужно да се мисли за вземане на мерки, тъй като има достатъчно отток, но ефективността на водопреносните и хидромелиоративните системи у нас е ниска.

Димитров припомни, че язовир "Цонево" е определен за резервно водоснабдяване на Варна и областта. За него има определена санитарно-охранителна зона, имало е и разрешително за ползването на водата, както и помпена станция. Министърът уточни, че разрешителното вече е невалидно и той писмено е апелирал няколко пъти към „ВиК-Варна“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да бъде подновено, но все още няма реакция по темата.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 04:17 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
11069
България

Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров.По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

| 13 Септември 2024, 14:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната
Регионалните инспекции по околната среда правят карта на незаконните сметища в страната
Снимка © БТА

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите му е нужно да се мисли за вземане на мерки, тъй като има достатъчно отток, но ефективността на водопреносните и хидромелиоративните системи у нас е ниска.

Димитров припомни, че язовир "Цонево" е определен за резервно водоснабдяване на Варна и областта. За него има определена санитарно-охранителна зона, имало е и разрешително за ползването на водата, както и помпена станция. Министърът уточни, че разрешителното вече е невалидно и той писмено е апелирал няколко пъти към „ВиК-Варна“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да бъде подновено, но все още няма реакция по темата.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.