Начало На преден план Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе
11536
България

Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов.Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години.

| 13 Септември 2024, 14:20 ч.
Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе
Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе
Снимка © БТА

Статуя на „Свети Георги“ беше монтирана на обновения площад „Дунав“ в Русе. Тя ще украсява новоизградената на мястото чешма.

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов. Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години. Местната администрация се е заела с изработването на бронзовата статуя, а монтажът днес беше извършен от служители на Общинско предприятие „Комунални дейности“. 

„Моментът е исторически, защото Свети Георги е покровител на нашия град. Нямахме място, освен иконите в храмовете, където да го покажем. Започваме с тази чешма. Това е един висок хълм, който навремето сигурно е бил първото нещо, което са виждали от нашия град корабите от реката“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Той се обърна с молба новата статуя да бъде пазена, като посочи също, че на мястото има и видеонаблюдение.

Кметът добави, че с помощта на Георги Радулов и най-вероятно и на Русенския университет „Ангел Кънчев“, ще бъде изработена и нова фигура на играещите момичета на фонтана в квартал „Здравец“, по възстановяването на който се работи в момента.

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Парламентът ще обсъди проект на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като член на двата органа. Точката е втора за днес според приетата програма за работа на Народното събрание и е внесена от Николай Денков и група народни представители от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Първа точка е първото гласуване на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предложени от ПГ на „Има такъв народ“. Авторите предлагат минимално необходимият брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми да е определен в закона не в твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждан

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентър ...
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза депутатът Валентин Тончев
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Тикер в 19:38 ч.
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консу ...
Начало На преден план
11536
България

Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов.Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години.

| 13 Септември 2024, 14:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе
Статуя на „Свети Георги“ украси обновения площад „Дунав“ в Русе
Снимка © БТА

Статуя на „Свети Георги“ беше монтирана на обновения площад „Дунав“ в Русе. Тя ще украсява новоизградената на мястото чешма.

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов. Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години. Местната администрация се е заела с изработването на бронзовата статуя, а монтажът днес беше извършен от служители на Общинско предприятие „Комунални дейности“. 

„Моментът е исторически, защото Свети Георги е покровител на нашия град. Нямахме място, освен иконите в храмовете, където да го покажем. Започваме с тази чешма. Това е един висок хълм, който навремето сигурно е бил първото нещо, което са виждали от нашия град корабите от реката“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Той се обърна с молба новата статуя да бъде пазена, като посочи също, че на мястото има и видеонаблюдение.

Кметът добави, че с помощта на Георги Радулов и най-вероятно и на Русенския университет „Ангел Кънчев“, ще бъде изработена и нова фигура на играещите момичета на фонтана в квартал „Здравец“, по възстановяването на който се работи в момента.

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Парламентът ще обсъди проект на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като член на двата органа. Точката е втора за днес според приетата програма за работа на Народното събрание и е внесена от Николай Денков и група народни представители от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Първа точка е първото гласуване на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предложени от ПГ на „Има такъв народ“. Авторите предлагат минимално необходимият брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми да е определен в закона не в твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждан

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза депутатът Валентин Тончев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.