Начало В детайли С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина
11765
България

С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина

В Кърджали шествие даде началото на днешните чествания, с които пожарната служба в Кърджали отбеляза професионалния си празник и 110-ата си годишнина.„Началото е дадено през 1914 г., когато със заповед на тогавашния кмет Сава Недялков е създадена пожарна команда с началник Петър Добрев и шест пожарникари.

| 13 Септември 2024, 14:44 ч.
С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина
С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина
Снимка © БТА

В Кърджали шествие даде началото на днешните чествания, с които пожарната служба в Кърджали отбеляза професионалния си празник и 110-ата си годишнина.

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

„Началото е дадено през 1914 г., когато със заповед на тогавашния кмет Сава Недялков е създадена пожарна команда с началник Петър Добрев и шест пожарникари. Определена им е и съответната заплата. Важна година е следващата, когато с решение на Общинския съвет от 18 април 1915 г. са отпуснати 600 лева, с които са били закупени три конски коли за нуждите на пожарната команда“, разказа пред журналисти директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Сергей Заимов. Като преломна година той определи 1934 г., когато пожарната команда получава своята първа сграда, състояща се от две стаи с гараж, както и първия си противопожарен автомобил. Година по-късно се приемат и първите правила, които касаят основно гражданите - например, когато чуят сирените на пожарната, да се отдръпнат незабавно от улиците, както и че не могат да гасят пожар сами, а трябва да бъдат поканени от пожарния командир. 

Комисар Заимов разказа също, че в настоящата си сграда кърджалийската пожарна служба се мести през 1957 г., като постройката е обновявана и реконструирана през годините.

Към днешна дата разполагаме с техника и оборудване на европейско ниво, коментира комисар Заимов, който отчете, че за осемте месеца на 2024 г. дирекцията в Кърджали се е отзовала на 547 сигнала за произшествия, като 287 са за пожари. Той отчете ръст на произшествията като цяло и  в частност на пожарите. При над 60 от пожарите причините са свързани с небрежност при боравене с открит огън. За периода има регистрирани 39 лъжливи повиквания, но сред тях няма умишлено злонамерени сигнали. Тази година кърджалийски пожарникари са оказвали съдействие на свои колеги от страната 24 пъти, докато за същия период на миналата година -  9 пъти.

На честванията днес бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на професионалния си дълг служители от системата на МВР и с едноминутно мълчание бе отдадена почит към тях. Сред присъстващите бяха областният управител Никола Чанев и представители на Българския Червен кръст, Центъра за спешна медицинска помощ и на номера за спешни случаи 112.

В рамките на честванията имаше демонстрации на техника и умения  в различни ситуации. Децата на Кърджали имаха възможност да разгледат отблизо и да се качат на пожарен автомобил.

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Тикер в 19:30 ч.
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше ...
Начало В детайли
11765
България

С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина

В Кърджали шествие даде началото на днешните чествания, с които пожарната служба в Кърджали отбеляза професионалния си празник и 110-ата си годишнина.„Началото е дадено през 1914 г., когато със заповед на тогавашния кмет Сава Недялков е създадена пожарна команда с началник Петър Добрев и шест пожарникари.

| 13 Септември 2024, 14:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина
С шествие и демонстрации на техника и умения пожарната служба в Кърджали отбеляза 110-ата си годишнина
Снимка © БТА

В Кърджали шествие даде началото на днешните чествания, с които пожарната служба в Кърджали отбеляза професионалния си празник и 110-ата си годишнина.

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

„Началото е дадено през 1914 г., когато със заповед на тогавашния кмет Сава Недялков е създадена пожарна команда с началник Петър Добрев и шест пожарникари. Определена им е и съответната заплата. Важна година е следващата, когато с решение на Общинския съвет от 18 април 1915 г. са отпуснати 600 лева, с които са били закупени три конски коли за нуждите на пожарната команда“, разказа пред журналисти директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Сергей Заимов. Като преломна година той определи 1934 г., когато пожарната команда получава своята първа сграда, състояща се от две стаи с гараж, както и първия си противопожарен автомобил. Година по-късно се приемат и първите правила, които касаят основно гражданите - например, когато чуят сирените на пожарната, да се отдръпнат незабавно от улиците, както и че не могат да гасят пожар сами, а трябва да бъдат поканени от пожарния командир. 

Комисар Заимов разказа също, че в настоящата си сграда кърджалийската пожарна служба се мести през 1957 г., като постройката е обновявана и реконструирана през годините.

Към днешна дата разполагаме с техника и оборудване на европейско ниво, коментира комисар Заимов, който отчете, че за осемте месеца на 2024 г. дирекцията в Кърджали се е отзовала на 547 сигнала за произшествия, като 287 са за пожари. Той отчете ръст на произшествията като цяло и  в частност на пожарите. При над 60 от пожарите причините са свързани с небрежност при боравене с открит огън. За периода има регистрирани 39 лъжливи повиквания, но сред тях няма умишлено злонамерени сигнали. Тази година кърджалийски пожарникари са оказвали съдействие на свои колеги от страната 24 пъти, докато за същия период на миналата година -  9 пъти.

На честванията днес бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на професионалния си дълг служители от системата на МВР и с едноминутно мълчание бе отдадена почит към тях. Сред присъстващите бяха областният управител Никола Чанев и представители на Българския Червен кръст, Центъра за спешна медицинска помощ и на номера за спешни случаи 112.

В рамките на честванията имаше демонстрации на техника и умения  в различни ситуации. Децата на Кърджали имаха възможност да разгледат отблизо и да се качат на пожарен автомобил.

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.