Начало На преден план Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември
10890
България

Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев.От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов.

| 13 Септември 2024, 17:06 ч.
Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември
Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември
Снимка © БТА

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дата – 14 септември, през 1905 г. по инициатива на пожарните командири Иван Генков, Найден Николов от Пазарджик, Тодор Боев от Асеновград, Руси Кожухаров от Бургас е бил свикан първият пожарникарски събор, на който е било прието да се основе пожарникарското дружество „България“. Това фактически дава начало на организираното противопожарно дело в България. Дотогава то е било развивано поотделно най-вече в големите градове и развити индустриални райони“, разказа комисар Василев.

 

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Тикер в 19:42 ч.
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консу ...
Начало На преден план
10890
България

Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев.От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов.

| 13 Септември 2024, 17:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември
Служители от подразделенията на пожарната във Враца бяха наградени по случай професионалния им празник - 14 септември
Снимка © БТА

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дата – 14 септември, през 1905 г. по инициатива на пожарните командири Иван Генков, Найден Николов от Пазарджик, Тодор Боев от Асеновград, Руси Кожухаров от Бургас е бил свикан първият пожарникарски събор, на който е било прието да се основе пожарникарското дружество „България“. Това фактически дава начало на организираното противопожарно дело в България. Дотогава то е било развивано поотделно най-вече в големите градове и развити индустриални райони“, разказа комисар Василев.

 

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.