Начало Контекст Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров
10991
България

Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата.Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

| 14 Септември 2024, 17:27 ч.
Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров
Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров
Снимка © Пресцентър, МОСВ

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Министърът съобщи също, че регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) вече са започнали да картографират незаконните сметища в страната. 

МОСВ вече работи по пилотни проекти в някои области у нас за ликвидирането на такива сметища, отбеляза Димитров. Той даде пример с област Монтана, в която повечето сметища са изчистени и запръстени. Според него ефективна мярка срещу повторно замърсяване на терените е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

Служители на МОСВ, Изпълнителната агенция по околна среда, НИМХ, РИОСВ – София и ПУДООС почистиха Ловния парк в София, информираха още от екоминистерството. 

В Национален парк „Пирин“ служителите на РИОСВ са почистили най-посещаваните места в планината – в парковите участъци Вихрен, Каменица, Синаница, но най-много доброволци са се събрали край хижа Безбог.

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Подобни акции е имало и във Велико Търново, в района на яз. "Йовковци", в Шумен – на Шуменското плато, Благоевград,  Пазарджик, край яз. "Батак", Плевен - около язовир "Тотлебенов вал" в парк "Кайлъка", Бургас – в парк "Минерални бани" в квартал "Ветрен", Пловдив - участък от коритото на река Марица.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявих ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 00:47 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
10991
България

Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата.Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

| 14 Септември 2024, 17:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров
Тази година приоритет е премахването на нерегламентираните сметища, каза служебният министър на околната среда Петър Димитров
Снимка © Пресцентър, МОСВ

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Министърът съобщи също, че регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) вече са започнали да картографират незаконните сметища в страната. 

МОСВ вече работи по пилотни проекти в някои области у нас за ликвидирането на такива сметища, отбеляза Димитров. Той даде пример с област Монтана, в която повечето сметища са изчистени и запръстени. Според него ефективна мярка срещу повторно замърсяване на терените е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

Служители на МОСВ, Изпълнителната агенция по околна среда, НИМХ, РИОСВ – София и ПУДООС почистиха Ловния парк в София, информираха още от екоминистерството. 

В Национален парк „Пирин“ служителите на РИОСВ са почистили най-посещаваните места в планината – в парковите участъци Вихрен, Каменица, Синаница, но най-много доброволци са се събрали край хижа Безбог.

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Подобни акции е имало и във Велико Търново, в района на яз. "Йовковци", в Шумен – на Шуменското плато, Благоевград,  Пазарджик, край яз. "Батак", Плевен - около язовир "Тотлебенов вал" в парк "Кайлъка", Бургас – в парк "Минерални бани" в квартал "Ветрен", Пловдив - участък от коритото на река Марица.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.