Начало Контекст Критериите за номинации на кандидати за депутати от "ДПС-Ново начало" са сред обсъдените теми на разширено заседание днес, съобщи пресцентърът на ДПС
10956
България

Критериите за номинации на кандидати за депутати от "ДПС-Ново начало" са сред обсъдените теми на разширено заседание днес, съобщи пресцентърът на ДПС

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври.„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра.

| 14 Септември 2024, 19:22 ч.
Критериите за номинации на кандидати за депутати от
Критериите за номинации на кандидати за депутати от "ДПС-Ново начало" са сред обсъдените теми на разширено заседание днес, съобщи пресцентърът на ДПС
Снимка © ДПС пресцентър

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Ново начало” и готовността си за силно представяне на изборите за народни представители. Пеевски се е запознал с актуалната обстановка във всички райони на страната и темите, свързани с българските изселници в Турция.

Пред актива на партията той заяви, че само силно представяне на “ДПС - Ново начало” ще гарантира на хората  власт, отговорно ангажирана с разрешаването на техните проблеми“, пише в съобщението.

Делян Пеевски е възложил на предизборните щабове на “ДПС-Ново начало” да бъдат много активни в кампанията и да се срещат и разговарят очи в очи с избирателите.

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическот ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 00:35 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
10956
България

Критериите за номинации на кандидати за депутати от "ДПС-Ново начало" са сред обсъдените теми на разширено заседание днес, съобщи пресцентърът на ДПС

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври.„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра.

| 14 Септември 2024, 19:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Критериите за номинации на кандидати за депутати от
Критериите за номинации на кандидати за депутати от "ДПС-Ново начало" са сред обсъдените теми на разширено заседание днес, съобщи пресцентърът на ДПС
Снимка © ДПС пресцентър

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Ново начало” и готовността си за силно представяне на изборите за народни представители. Пеевски се е запознал с актуалната обстановка във всички райони на страната и темите, свързани с българските изселници в Турция.

Пред актива на партията той заяви, че само силно представяне на “ДПС - Ново начало” ще гарантира на хората  власт, отговорно ангажирана с разрешаването на техните проблеми“, пише в съобщението.

Делян Пеевски е възложил на предизборните щабове на “ДПС-Ново начало” да бъдат много активни в кампанията и да се срещат и разговарят очи в очи с избирателите.

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.