Начало Контекст Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
9313
България

Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева.

| 15 Септември 2024, 11:35 ч.
Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Повече от 960 доброволци от община Шумен събраха над 13 тона отпадъци в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Символичното начало на акцията беше дадено пред сградата на общината, където кметът на областния град проф. Христо Христов, заедно с неговия екип, със служители на администрацията и общинските предприятия, почистиха парка до административната сграда на общината, района на водната каскада, стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“ и замърсени терени на Шуменското плато. С чували и ръкавици екипи на администрацията направиха оборка и на парковото пространство на площад „Оборище“ в града, отбелязват от общинския пресцентър. 

В рамките на кампанията днес са почистени 52 терена и две нерегламентирани сметища. Инициативата обедини осем фирми и

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Помнете - най-важният и може би най-сложният алгоритъм, върху който ще работите в живота си, това сте самите вие. Но с труд, постоянство, дисциплина, отдаденост, резултатът сам ще дойде, посочи тя и пожела успешна академична година.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян и официалните гости връчиха дипломите на завършващи с отличие студенти от Випуск 2024 г. 

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от ...
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 00:36 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
9313
България

Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева.

| 15 Септември 2024, 11:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Повече от 960 доброволци от община Шумен събраха над 13 тона отпадъци в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Символичното начало на акцията беше дадено пред сградата на общината, където кметът на областния град проф. Христо Христов, заедно с неговия екип, със служители на администрацията и общинските предприятия, почистиха парка до административната сграда на общината, района на водната каскада, стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“ и замърсени терени на Шуменското плато. С чували и ръкавици екипи на администрацията направиха оборка и на парковото пространство на площад „Оборище“ в града, отбелязват от общинския пресцентър. 

В рамките на кампанията днес са почистени 52 терена и две нерегламентирани сметища. Инициативата обедини осем фирми и

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Помнете - най-важният и може би най-сложният алгоритъм, върху който ще работите в живота си, това сте самите вие. Но с труд, постоянство, дисциплина, отдаденост, резултатът сам ще дойде, посочи тя и пожела успешна академична година.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян и официалните гости връчиха дипломите на завършващи с отличие студенти от Випуск 2024 г. 

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

 

 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.