Начало Контекст Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
6973
България

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

| 16 Септември 2024, 15:44 ч.
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Снимка © БТА

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Около 150 безработни участват днес в  „Обща трудова борса“, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ), каза директорът Виолета Андреева По думите поканените отговарят на профила на работодателя и обявените работни места. В борсата нови работници и служители търсят 12 работодатели и социални партньори на ДБТ-Враца. 

Резултатите от инициативата ще бъдат обобщени по-късно, обясни Андреева и съобщи, че на 26 септември Дирекцията планира провеждането на още едно подобно събитие, с нови работодатели. „Целта е да има възможност търсещите работа да имат директен контакт с работодателите, на място да зададат своите въпроси, да научат условията, а и да разберат какви услуги предлага ДБТ“, коментира директорът.

Андреева обясни, че според законовите разпоредби, ако едно лице откаже подходяща работа, предложена му от „Бюрото

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампионът.

На церемонията присъстваха младите надежди на Спортен клуб „Илия Павлов“ във Велико Търново, чийто възпитаник е Магомед Рамазанов.

„С тях съм провел няколко тренировки заедно, но искам да им кажа, че първо трябва да бъдат хора, да се образоват и след това да се посветят на спорта“, каза шампионът.

„Докато децата са малки нямат отговорности и имат много време за образование и спорт, затова трябва да използват това време с ума си, да не си губят времето, това казвам и на себе си, докато съм млад“, подчерта Рамазанов. 

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Община Разград се включи в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”, съобщиха от институцията. В кампанията участие взеха кметът Добрин Добрев, заместник-кметът Полина Иванова и служители в Общинска администрация – Разград. Част от тях бяха с децата си, които също станаха част от екологичната инициатива. 

От сборния пункт на кръстовището на улица „Перистър” и улица „Кресна” служителите тръгнаха в посока бившата Жандармерия, като почистиха участъка край шосето до бензиностанция „Йоана”. По околовръстния път бяха събрани над три кубика отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, мокри кърпички, чашки от кафе и други. Намерени бяха и над десет гуми от автомобили, които ще бъдат транспортирани отделно, добавиха от институцията. 

В екологичната кампания са се включили и различни фирми и институции от

Неговият треньор Мирослав Колев бе удостоен с наградата „Велико Търново“. Решението на специализираната комисия към общината беше оповестено от заместник-кметът Нейко Генчев, който е и неин председател.

„От едната ми страна стои един олимпийски шампион, а може би от другата страна стоят бъдещите олимпийски шампиони. Нека младите надежди в борбата се вдъхновят от примера на Магомед Рамазанов и следват неговия път в спортното си развитие с упоритост и устременост към високите победи“, каза Колев.

Дни след получаването на олимпийската титла през август, Магомед Рамазанов беше посрещнат с почести във Велико Търново.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ...
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Тикер в 19:25 ч.
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че т ...
Начало Контекст
6973
България

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

| 16 Септември 2024, 15:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Снимка © БТА

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Около 150 безработни участват днес в  „Обща трудова борса“, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ), каза директорът Виолета Андреева По думите поканените отговарят на профила на работодателя и обявените работни места. В борсата нови работници и служители търсят 12 работодатели и социални партньори на ДБТ-Враца. 

Резултатите от инициативата ще бъдат обобщени по-късно, обясни Андреева и съобщи, че на 26 септември Дирекцията планира провеждането на още едно подобно събитие, с нови работодатели. „Целта е да има възможност търсещите работа да имат директен контакт с работодателите, на място да зададат своите въпроси, да научат условията, а и да разберат какви услуги предлага ДБТ“, коментира директорът.

Андреева обясни, че според законовите разпоредби, ако едно лице откаже подходяща работа, предложена му от „Бюрото

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампионът.

На церемонията присъстваха младите надежди на Спортен клуб „Илия Павлов“ във Велико Търново, чийто възпитаник е Магомед Рамазанов.

„С тях съм провел няколко тренировки заедно, но искам да им кажа, че първо трябва да бъдат хора, да се образоват и след това да се посветят на спорта“, каза шампионът.

„Докато децата са малки нямат отговорности и имат много време за образование и спорт, затова трябва да използват това време с ума си, да не си губят времето, това казвам и на себе си, докато съм млад“, подчерта Рамазанов. 

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Община Разград се включи в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”, съобщиха от институцията. В кампанията участие взеха кметът Добрин Добрев, заместник-кметът Полина Иванова и служители в Общинска администрация – Разград. Част от тях бяха с децата си, които също станаха част от екологичната инициатива. 

От сборния пункт на кръстовището на улица „Перистър” и улица „Кресна” служителите тръгнаха в посока бившата Жандармерия, като почистиха участъка край шосето до бензиностанция „Йоана”. По околовръстния път бяха събрани над три кубика отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, мокри кърпички, чашки от кафе и други. Намерени бяха и над десет гуми от автомобили, които ще бъдат транспортирани отделно, добавиха от институцията. 

В екологичната кампания са се включили и различни фирми и институции от

Неговият треньор Мирослав Колев бе удостоен с наградата „Велико Търново“. Решението на специализираната комисия към общината беше оповестено от заместник-кметът Нейко Генчев, който е и неин председател.

„От едната ми страна стои един олимпийски шампион, а може би от другата страна стоят бъдещите олимпийски шампиони. Нека младите надежди в борбата се вдъхновят от примера на Магомед Рамазанов и следват неговия път в спортното си развитие с упоритост и устременост към високите победи“, каза Колев.

Дни след получаването на олимпийската титла през август, Магомед Рамазанов беше посрещнат с почести във Велико Търново.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Към момента няма необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, посочват от МРРБ
Министерството на земеделието и храните работи по възстановяване на хидромелиоративната мрежа на страната, обяви в Кърджали министър Георги Тахов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
На преден план
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.