Начало В детайли В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно"
6826
България

В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно"

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

| 16 Септември 2024, 15:59 ч.
В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно
В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно"
Снимка © Община Свищов

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона отпадъци.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време. Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд  и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявих ...
Общинските съветници във Враца ще решават дали общината да поеме нов дълг за реализацията на седем проекта
Общинските съветници във Враца ще разгледат две предложения на Общинската администрация за поемане на дългосрочен дълг за реализация на инвестиции и осигуряване на съфинансиране по ...
Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище
Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % с ...
Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври
Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи ...
Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище
Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обект ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева. Те са се срещнали ...
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на пра ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Тикер в 19:06 ч.
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ) ...
Начало В детайли
6826
България

В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно"

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

| 16 Септември 2024, 15:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно
В Свищов 160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно"
Снимка © Община Свищов

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона отпадъци.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време. Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд  и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Готовност за подписване на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция обявиха служебният министър на външните работи и посланикът на Франция
Общинските съветници във Враца ще решават дали общината да поеме нов дълг за реализацията на седем проекта
Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище
Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври
Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
В детайли
Днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи Елена Йончева
Местен фокус
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура - Хасково
Контекст
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Сфера
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Местен фокус
Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
На преден план
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
В детайли
Шумен ще отбележи Деня на независимостта с концерти и пресъздаване на исторически събития от 22 септември 1908 г.
На преден план
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.