Начало Сфера Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
6096
България

Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен.Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение.

| 16 Септември 2024, 22:47 ч.
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Снимка © БТА

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Гражданите могат да проверят дали са в списъците на лицата, подкрепящи регистрацията на партии и коалиции в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Проверката може да бъде направена на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Гражданите, които при проверка в списъците на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/независим кандидат/инициативен комитет са установили неправомерно ползване на личните им данни, следва да подават сигналите и жалбите за злоупотреба с личните им данни до Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), която е компетентният орган да ги разгледа. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност, информират от ЦИК.

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Концертът в Плевен беше част от турнето на певицата. То ще продължи на 12 октомври в Смолян, 13 октомври – Кърджали, 15 октомври – Пазарджик, 18 октомври – Враца, 19 октомври – Перник, 14 ноември – Панагюрище, 18 ноември – Кюстендил, 20 ноември – Сандански.

Кулминацията на турнето ще бъде на 14 декември в Арена София, където Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 година насам и за втори път през последните 24 месеца. 

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализ ...
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отче ...
Партиите и коалициите се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии в Свищов
В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, ...
Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производител от региона
Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от коит ...
Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за депутати в Разград, съобщи Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил
Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил.  Поче ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализ ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
Тикер в 20:01 ч.
По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Бор ...
Начало Сфера
6096
България

Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен.Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение.

| 16 Септември 2024, 22:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Снимка © БТА

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Гражданите могат да проверят дали са в списъците на лицата, подкрепящи регистрацията на партии и коалиции в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Проверката може да бъде направена на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Гражданите, които при проверка в списъците на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/независим кандидат/инициативен комитет са установили неправомерно ползване на личните им данни, следва да подават сигналите и жалбите за злоупотреба с личните им данни до Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), която е компетентният орган да ги разгледа. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност, информират от ЦИК.

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Концертът в Плевен беше част от турнето на певицата. То ще продължи на 12 октомври в Смолян, 13 октомври – Кърджали, 15 октомври – Пазарджик, 18 октомври – Враца, 19 октомври – Перник, 14 ноември – Панагюрище, 18 ноември – Кюстендил, 20 ноември – Сандански.

Кулминацията на турнето ще бъде на 14 декември в Арена София, където Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 година насам и за втори път през последните 24 месеца. 

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Община Ивайловград е реализирала над 832 хил. лв. приходи от общинско имущество през 2023 г., показва отчет на местната администрация
Партиите и коалициите се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии в Свищов
Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производител от региона
Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за депутати в Разград, съобщи Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Основна линия
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Сфера
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Основна линия
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Основна линия
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
В детайли
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
На преден план
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
В детайли
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Контекст
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Контекст
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.