Начало В детайли Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември
7221
България

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

| 17 Септември 2024, 17:26 ч.
Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември
Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември
Снимка © БТА

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

Панаирът ще бъде открит утре с шествие от площада пред сградата на Общината до панаирното градче, каза Байрям. Всеки ден има събития в програмата, в последния ден ще има конни надбягвания и народни борби.

В панаира във Върбица до 22 септември са включени концерти на Симона, Татяна, Амелия и Милен Радеви, както и на хип-хоп изпълнителя 100 кила. В неделя, 22 септември, ще има конни надбягвания с награден фонд по гари и народни борби с награден фонд по категории. Ще бъде организирана и среща между най-добрите борци.

На 18 септември ще има тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица, след нея ще има коктейл. "След това с всички почетни граждани на Върбица, с кметовете на села, гражданите, общинските съветници и работещите в общинската администрация ще се включим в шествието от центъра на Върбица към площада на панаира, където ще бъде официалното откриване на панаира", каза Мердин Байрям.

Бившият кмет на турската община Сакария Екрем Юдже е гласувано днес на редовна сесия на Общинския съвет на Върбица да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Върбица", добави Байрям. Предстои утре Юдже да бъде награден на тържествената сесия, допълни кметът на Върбица и отбеляза, че община Върбица е побратимена с турската община Сакария.

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Софийската градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията (КПК) провеждат акция в Хасковско във връзка с разследване за заявени неверни обстоятелства с цел да бъдат получени средства от фондове на Европейския съюз, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Повече информация по случая ще бъде дадена на по-късен етап.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Екрем Юдже направи дарение на болницата, която се изгражда във Върбица. Той дари 20 нови повдигащи легла на стойност 50 000 - 70 000 лева, каза Байрям.

Както съобщихме през 2023 г., Община Върбица и турският град Сакария се побратимиха.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Тикер в 07:39 ч.
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Гра ...
Начало В детайли
7221
България

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

| 17 Септември 2024, 17:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември
Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен панаир на 18 септември
Снимка © БТА

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

Панаирът ще бъде открит утре с шествие от площада пред сградата на Общината до панаирното градче, каза Байрям. Всеки ден има събития в програмата, в последния ден ще има конни надбягвания и народни борби.

В панаира във Върбица до 22 септември са включени концерти на Симона, Татяна, Амелия и Милен Радеви, както и на хип-хоп изпълнителя 100 кила. В неделя, 22 септември, ще има конни надбягвания с награден фонд по гари и народни борби с награден фонд по категории. Ще бъде организирана и среща между най-добрите борци.

На 18 септември ще има тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица, след нея ще има коктейл. "След това с всички почетни граждани на Върбица, с кметовете на села, гражданите, общинските съветници и работещите в общинската администрация ще се включим в шествието от центъра на Върбица към площада на панаира, където ще бъде официалното откриване на панаира", каза Мердин Байрям.

Бившият кмет на турската община Сакария Екрем Юдже е гласувано днес на редовна сесия на Общинския съвет на Върбица да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Върбица", добави Байрям. Предстои утре Юдже да бъде награден на тържествената сесия, допълни кметът на Върбица и отбеляза, че община Върбица е побратимена с турската община Сакария.

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Софийската градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията (КПК) провеждат акция в Хасковско във връзка с разследване за заявени неверни обстоятелства с цел да бъдат получени средства от фондове на Европейския съюз, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Повече информация по случая ще бъде дадена на по-късен етап.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Екрем Юдже направи дарение на болницата, която се изгражда във Върбица. Той дари 20 нови повдигащи легла на стойност 50 000 - 70 000 лева, каза Байрям.

Както съобщихме през 2023 г., Община Върбица и турският град Сакария се побратимиха.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.