Начало В детайли Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация
6787
България

Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходнипътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище.

| 17 Септември 2024, 17:29 ч.
Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация
Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация
Снимка © БТА

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Летният туристически сезон в Пампорово е изключително успешен, той продължава до края на септември, съобщиха от „Пампорово“ АД. Високите температури през юли и август привлякоха много туристи, търсещи прохлада в планината, коментира Александра Цанкова, ръководител на екипа за здравен туризъм. Близо 90% от летните клиенти са български туристи, а чуждестранните са от Великобритания, Израел, Гърция, Турция и Обединените арабски емирства. Групи от арабската държава пристигат за първи път в Пампорово и през това лято се запазва повишен интересът към програмите, станали актуални около пандемията - възстановителни, антистрес и релаксация, дихателна профилактика, специализирани здравни услуги и др.

Новите здравни програми са насочени към намаляване на стреса, детоксикация, дихателна профилактика и възстановяване след травми. Популярните по време на ковид пандемията програм

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Теофил Бейков“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Осми март“, ул. „Кочо Честименски“ и ул. „Стоян Василев“, ул. „Христо Ботев“ и ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Петър Бонев“ и ул. „Н. Фурнаджиев“, и ул. „Генерал Гурко“ и ул. „Мадара“.

Тези кръстовища са определени като приоритетни зони поради големия трафик от пешеходци и идентифицирането на потенциални рискове вечерно време, добавят още от Община Пазарджик.

Както съобщихме Община Пазарджик планира нови мерки за регулирането на движението на тротинетки и други индивидуални електрически превозни средства в Пазарджик, както и промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. 

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за архив на данните от пункт за собствен непрекъснат мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД, който да бъде и публичен в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе.

Данните за качеството на въздуха в Русе се получават от автоматичната измервателна станция "Възраждане", като те са достъпни и за населението, посочи министър Димитров. Пунктът за собствен мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" е изграден в съответствие със заложените изисквания и целта му е изследване на разпространението на органичните вещества, специфични за производствената дейност, водещо до усещане за мир

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Тикер в 08:30 ч.
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресце ...
Начало В детайли
6787
България

Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходнипътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище.

| 17 Септември 2024, 17:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация
Община Пазарджик подобрява осветлението на пешеходните пътеки с цел повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация
Снимка © БТА

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Летният туристически сезон в Пампорово е изключително успешен, той продължава до края на септември, съобщиха от „Пампорово“ АД. Високите температури през юли и август привлякоха много туристи, търсещи прохлада в планината, коментира Александра Цанкова, ръководител на екипа за здравен туризъм. Близо 90% от летните клиенти са български туристи, а чуждестранните са от Великобритания, Израел, Гърция, Турция и Обединените арабски емирства. Групи от арабската държава пристигат за първи път в Пампорово и през това лято се запазва повишен интересът към програмите, станали актуални около пандемията - възстановителни, антистрес и релаксация, дихателна профилактика, специализирани здравни услуги и др.

Новите здравни програми са насочени към намаляване на стреса, детоксикация, дихателна профилактика и възстановяване след травми. Популярните по време на ковид пандемията програм

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Теофил Бейков“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Осми март“, ул. „Кочо Честименски“ и ул. „Стоян Василев“, ул. „Христо Ботев“ и ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Петър Бонев“ и ул. „Н. Фурнаджиев“, и ул. „Генерал Гурко“ и ул. „Мадара“.

Тези кръстовища са определени като приоритетни зони поради големия трафик от пешеходци и идентифицирането на потенциални рискове вечерно време, добавят още от Община Пазарджик.

Както съобщихме Община Пазарджик планира нови мерки за регулирането на движението на тротинетки и други индивидуални електрически превозни средства в Пазарджик, както и промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. 

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за архив на данните от пункт за собствен непрекъснат мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД, който да бъде и публичен в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе.

Данните за качеството на въздуха в Русе се получават от автоматичната измервателна станция "Възраждане", като те са достъпни и за населението, посочи министър Димитров. Пунктът за собствен мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" е изграден в съответствие със заложените изисквания и целта му е изследване на разпространението на органичните вещества, специфични за производствената дейност, водещо до усещане за мир

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.