Начало Местен фокус Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
7516
България

Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България.Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации.

| 17 Септември 2024, 19:32 ч.
Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и кохезионната политика. „Ние имаме нужда от това България да казва тежката си дума за една политика, която днес е поставена под въпрос. Голяма част от средствата, които се предвиждат за кохезионна политика – политиката на сближаване на европейските региони, отиват за съжаление в други пера“, коментира Йотова. 

„Мечтаех си България да отговаря и за разширяването. Не е добре, че разширяването отива в друга страна от Балканите – Словения, както и миграционната политика в Австрия. Много дипломатически усилия и дарби ще са нужни на Екатерина Захариева, за да се справи. Искрено пожелавам успех“, каза още вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Вицепрезидентът коментира темата преди отбелязването на 45 години дипломатически отношения между България и Франция, което се провежда в Резиденцията на Посолството на Франция в България.

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Тикер в 06:25 ч.
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в се ...
Начало Местен фокус
7516
България

Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България.Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации.

| 17 Септември 2024, 19:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
Малко съм разочарована, очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и кохезионната политика. „Ние имаме нужда от това България да казва тежката си дума за една политика, която днес е поставена под въпрос. Голяма част от средствата, които се предвиждат за кохезионна политика – политиката на сближаване на европейските региони, отиват за съжаление в други пера“, коментира Йотова. 

„Мечтаех си България да отговаря и за разширяването. Не е добре, че разширяването отива в друга страна от Балканите – Словения, както и миграционната политика в Австрия. Много дипломатически усилия и дарби ще са нужни на Екатерина Захариева, за да се справи. Искрено пожелавам успех“, каза още вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Вицепрезидентът коментира темата преди отбелязването на 45 години дипломатически отношения между България и Франция, което се провежда в Резиденцията на Посолството на Франция в България.

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.