Начало Местен фокус Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9
7154
България

Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния.Форумът ще предостави възможност за обсъждане на актуални въпроси, свързани с общите заплахи за сигурността и засилването на колективния отбранителен и възпиращ потенциал на Алианса.

| 18 Септември 2024, 06:00 ч.
Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9
Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9
Снимка © Никола Узунов

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – Клаус Йоханис и Анджей Дуда.

Форумът ще предостави възможност за обсъждане на актуални въпроси, свързани с общите заплахи за сигурността и засилването на колективния отбранителен и възпиращ потенциал на Алианса. В рамките на срещата ще бъдат дискутирани и координирани общи позиции по темите от дневния ред на НАТО, по които ще бъдат взети решения на предстоящата среща на министрите на отбрана на страните членки на НАТО през октомври тази година, добавят от МО.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Тикер в 06:18 ч.
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в се ...
Начало Местен фокус
7154
България

Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния.Форумът ще предостави възможност за обсъждане на актуални въпроси, свързани с общите заплахи за сигурността и засилването на колективния отбранителен и възпиращ потенциал на Алианса.

| 18 Септември 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9
Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата Б-9
Снимка © Никола Узунов

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – Клаус Йоханис и Анджей Дуда.

Форумът ще предостави възможност за обсъждане на актуални въпроси, свързани с общите заплахи за сигурността и засилването на колективния отбранителен и възпиращ потенциал на Алианса. В рамките на срещата ще бъдат дискутирани и координирани общи позиции по темите от дневния ред на НАТО, по които ще бъдат взети решения на предстоящата среща на министрите на отбрана на страните членки на НАТО през октомври тази година, добавят от МО.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.