Начало Контекст Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
3480
Балкани

Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението.Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

| 18 Септември 2024, 17:32 ч.
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Снимка © БТА

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни задължава, да си спомним за този период в средата на 19 век, когато румънското общество е дало пълна закрила на българите, които са дошли тук, да работят за бъдещето на своята държава. Една част от най-светлите личности на българската история са работили за подготовка на революцията за Освобождението на българската държава, а друга част са поставили основите на българската държавност“, каза още посланик Влайков.

Той добави, че духовното начало трябва е пример и днес за това какво трябва да ни води в трудни времена.

Посланик Влайков благодари за подкрепата, която румънският народ е оказал на българите преди Освобождението, като определи отношенията между двата съседни народа като изключително приятелски. Според него 155-годишнината на БАН е повод за анализ какво са постигнали заедно двете държави и какво могат да направят в бъдеще, като заедно с архиепископ Касиан отбелязаха доброто партньорство между тях и в Европейски съюз.

Сред присъстващите на честванията в Браила бяха представители на БАН, начело с председателя на Академията акад. Юлиан Ревалски, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН сключи ново споразумение за сътрудничество.

Учени от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) към Българската академия на науките (БАН) пристигат в Пловдивския панаир, за да демонстрират цивилните приложения на въздушните роботи - дроновете. Това ще се случи от 25 до 28 септември в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир, съобщиха от Панаира.

Институтът за космически изследвания и технологии ще представи дронове за разнообразни граждански услуги. Експозицията от различни модели ще бъде разположена в Палата №3, Щанд №1. Посетителите ще могат да се запознаят с различни съвременни безпилотни авиационни системи и да обсъдят възможностите за производството и използването им. В специалната експозиция "Дроновете като услуга" ще се включат компании от 24 държави, съобщават организаторите. Основен акцент на изложението ще бъдат технологичните решения в различни сектори и браншове. 

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Припомняме, че в библиотеката на РА беше открита и изложба, посветена на 200-годишнината от първото издание на "Рибен буквар" на Петър Берон.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 00:57 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
3480
Балкани

Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението.Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

| 18 Септември 2024, 17:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Снимка © БТА

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни задължава, да си спомним за този период в средата на 19 век, когато румънското общество е дало пълна закрила на българите, които са дошли тук, да работят за бъдещето на своята държава. Една част от най-светлите личности на българската история са работили за подготовка на революцията за Освобождението на българската държава, а друга част са поставили основите на българската държавност“, каза още посланик Влайков.

Той добави, че духовното начало трябва е пример и днес за това какво трябва да ни води в трудни времена.

Посланик Влайков благодари за подкрепата, която румънският народ е оказал на българите преди Освобождението, като определи отношенията между двата съседни народа като изключително приятелски. Според него 155-годишнината на БАН е повод за анализ какво са постигнали заедно двете държави и какво могат да направят в бъдеще, като заедно с архиепископ Касиан отбелязаха доброто партньорство между тях и в Европейски съюз.

Сред присъстващите на честванията в Браила бяха представители на БАН, начело с председателя на Академията акад. Юлиан Ревалски, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН сключи ново споразумение за сътрудничество.

Учени от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) към Българската академия на науките (БАН) пристигат в Пловдивския панаир, за да демонстрират цивилните приложения на въздушните роботи - дроновете. Това ще се случи от 25 до 28 септември в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир, съобщиха от Панаира.

Институтът за космически изследвания и технологии ще представи дронове за разнообразни граждански услуги. Експозицията от различни модели ще бъде разположена в Палата №3, Щанд №1. Посетителите ще могат да се запознаят с различни съвременни безпилотни авиационни системи и да обсъдят възможностите за производството и използването им. В специалната експозиция "Дроновете като услуга" ще се включат компании от 24 държави, съобщават организаторите. Основен акцент на изложението ще бъдат технологичните решения в различни сектори и браншове. 

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Припомняме, че в библиотеката на РА беше открита и изложба, посветена на 200-годишнината от първото издание на "Рибен буквар" на Петър Берон.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.