Начало Контекст Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
1177
България

Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат.Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

| 19 Септември 2024, 18:44 ч.
Силистра бе част от Национално шахматно турне
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Снимка © Александър Леви

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Зачестили са сигналите и жалбите за нарушения на Закона за защита от шума в околната среда в Добрич, съобщават от областната администрация.

Поради тази причина областният управител Румен Русев е инициирал и провел среща с представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Добрич и експерти от общините в областта, които пряко имат отношение със спазването на разпоредбите и контрола.

Според Русев не е допустимо едни и същи да са нарушителите, които подлагат на тормоз жителите в областта като не спазват закона. 

От областната администрация информират, че в хода на работните срещи е станало ясно, че липсата на синхронизация на общинските наредби за опазване на обществения ред с изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, е една от основните причини да не се осъществява ефективен контрол. 

Проблемите, при

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.

Националното шахматно турне „Асеневци“ се провежда в 40 града в страната.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по- ...
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Тикер в 02:50 ч.
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно ...
Начало Контекст
1177
България

Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат.Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

| 19 Септември 2024, 18:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Силистра бе част от Национално шахматно турне
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Снимка © Александър Леви

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Зачестили са сигналите и жалбите за нарушения на Закона за защита от шума в околната среда в Добрич, съобщават от областната администрация.

Поради тази причина областният управител Румен Русев е инициирал и провел среща с представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Добрич и експерти от общините в областта, които пряко имат отношение със спазването на разпоредбите и контрола.

Според Русев не е допустимо едни и същи да са нарушителите, които подлагат на тормоз жителите в областта като не спазват закона. 

От областната администрация информират, че в хода на работните срещи е станало ясно, че липсата на синхронизация на общинските наредби за опазване на обществения ред с изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, е една от основните причини да не се осъществява ефективен контрол. 

Проблемите, при

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.

Националното шахматно турне „Асеневци“ се провежда в 40 града в страната.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Близо дванадесет милиона е бюджетът на Община Мизия за 2023 година
Общинският съвет в Камено отхвърли искането на концесионера на кариерата в с. Полски извор за разширяване на добива на инертни материали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Контекст
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Местен фокус
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
В детайли
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
На преден план
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Сфера
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Сфера
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Местен фокус
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция обсъдиха кметът на Айтос и генералният консул в Бургас
В детайли
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.