Начало Основна линия Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
415
България

Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус.

| 20 Септември 2024, 09:16 ч.
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Снимка © Владимир Шоков / БТА (АК)

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието. 

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус. Тя обясни, че актуализацията на бюджета се налага във връзка с промени в приложението с общински проекти. 

Предвижда се днес депутатите да разгледат и Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). След това е предвиден редовен парламентарен контрол, в който ще участват служебните министри Мария Павлова, Галя Кондева и Петър Димитров.

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централат ...
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР. На ...
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащан ...
Агенцията по безопасност на храните е затворила 31 обекта при проверки по Черноморието
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол във връзка с активния летен туристически сезон на територият ...
Има натиск за повишаване на цените, каза Димитър Главчев за търговците, отговарящи за машините за гласуване
Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени, каза служебният премиер Димитър Главчев на въпрос на журналист за това има ли ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Сливен задържаха под стража трима мъже, обвинени в разпространение на наркотици
Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици. Това с ...
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централат ...
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съ ...
Борислав Барийски е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна
Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклу ...
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР. На ...
Тикер в 13:48 ч.
Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под страж ...
Начало Основна линия
415
България

Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус.

| 20 Септември 2024, 09:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Снимка © Владимир Шоков / БТА (АК)

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието. 

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус. Тя обясни, че актуализацията на бюджета се налага във връзка с промени в приложението с общински проекти. 

Предвижда се днес депутатите да разгледат и Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). След това е предвиден редовен парламентарен контрол, в който ще участват служебните министри Мария Павлова, Галя Кондева и Петър Димитров.

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
Агенцията по безопасност на храните е затворила 31 обекта при проверки по Черноморието
Има натиск за повишаване на цените, каза Димитър Главчев за търговците, отговарящи за машините за гласуване
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
В Сливен задържаха под стража трима мъже, обвинени в разпространение на наркотици
На преден план
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Основна линия
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Контекст
Борислав Барийски е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна
На преден план
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
В детайли
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Тервел и Община Добричка
На преден план
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
Основна линия
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Контекст
Светослав Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за кмет на варненския район „Приморски“
Контекст
Според председателя на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ има два пътя пред българската отбрана- ускорено превъоръжаване или въвеждане на високи технологии
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.