Начало Контекст Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
494
България

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври.Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР).

| 20 Септември 2024, 10:04 ч.
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Снимка © организатори.

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда.

На 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов. След като на разпоредителното заседание той направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратен ред, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов бе намалена с една трета. Така признатият за виновен бе осъден на шест години в затвора.

Два месеца по-късно пред апелативния съд вече са депозирани жалби от всички адвокати на пострадалите. Едните искат увеличаване на наказанието, а другите - втората инстанция да наложи най-тежката възможна присъда. 

Прокуратурата също не е съгласна с размера на наказанието. Държавното обвинение също иска по-тежко наказание, но и по-дълъг период, в който Антонов да бъде с отнета шофьорск

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025 с организиране на още четири събития.

На регионалната среща в Шумен ще участват представители на Община Шумен, на бизнеса, на Министерство на труда и социалната политика, на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, на Националната асоциация на социално отговорните работодатели и др. организации. Участието в срещата е безплатно с предварителна регистрация онлайн.

Регионалната среща на социално отговорните работодатели се реализира с подкрепата на Община Шумен, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българска стопанска камара.

 

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност. Инициативата бе в рамките на Седмицата за пътна безопасност (16-22 септември), организирана ...
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.  Припо ...
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ( ...
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Със заповед на ...
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда. На 4 юли Софийският градски ...
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата. Според предложението цените на административни услуги по електр ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклу ...
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност. Инициативата бе в рамките на Седмицата за пътна безопасност (16-22 септември), организирана ...
Тикер в 15:29 ч.
Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен ...
Начало Контекст
494
България

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври.Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР).

| 20 Септември 2024, 10:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Снимка © организатори.

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда.

На 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов. След като на разпоредителното заседание той направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратен ред, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов бе намалена с една трета. Така признатият за виновен бе осъден на шест години в затвора.

Два месеца по-късно пред апелативния съд вече са депозирани жалби от всички адвокати на пострадалите. Едните искат увеличаване на наказанието, а другите - втората инстанция да наложи най-тежката възможна присъда. 

Прокуратурата също не е съгласна с размера на наказанието. Държавното обвинение също иска по-тежко наказание, но и по-дълъг период, в който Антонов да бъде с отнета шофьорск

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025 с организиране на още четири събития.

На регионалната среща в Шумен ще участват представители на Община Шумен, на бизнеса, на Министерство на труда и социалната политика, на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, на Националната асоциация на социално отговорните работодатели и др. организации. Участието в срещата е безплатно с предварителна регистрация онлайн.

Регионалната среща на социално отговорните работодатели се реализира с подкрепата на Община Шумен, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българска стопанска камара.

 

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Местен фокус
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Контекст
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
В детайли
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
На преден план
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Местен фокус
Община Шумен осигурява безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“
Сфера
Окръжният съд в Добрич осъди мъж за причинена по непредпазливост смърт на млада жена
Контекст
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Основна линия
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Основна линия
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.