Начало Сфера Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен
284
Икономика

Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен.Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

| 20 Септември 2024, 11:56 ч.
Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен
Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен
Снимка © БТА

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним на нашия фермерски пазар производители, които разчитат на естествените съставки и не влагат консерванти в продукцията си, коментира кметът.

На фермерските пазари не е важно количеството, а качеството на предлаганите продукти. В тях участват производители на истинска храна, която е свързана с нашите вкусове и дори с нашите спомени, допълни Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Според нея фермерските пазари подкрепят всички "истински производители на истинска храна". Проблемът по думите й е, че броят на такива производители намалява. "В началото, когато започнахме да организираме такъв пазар в Габрово, имахме 30 участници, но постепенно те станаха 15. Бройката намаля, не защото не искат да работят, а защото пазарът става все по-невъзможен за тях да оцелеят", коментира Елмазова. 

"Затова, за да запазим тези хора, да я има истинската храна, да запазят например своите стада, трябва да ги подкрепяме, като купуваме техните продукти", категорична е тя. 

Дълго чакахме да има фермерски пазар и в Плевен. Радваме се, че и тук още отрано сутринта има много хора, които с интерес пазаруват от нашите продукти. Тази среща между производител и краен клиент е една сбъдната мечта, каза Татяна Цанова, производител на оцет от село Опанец.

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

Първият фермерски пазар в Плевен ще продължи до 18:00 часа днес. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха днес от полицията във Варна. Открити са близо 100 растения. Те са били засадени в две стаи в къща в с ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събра ...
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на въ ...
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация " ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Пет ...
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Районният съд във Враца постанови днес да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо мъж, обвинен за съучастие в телефонни измами, съобщ ...
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заб ...
Тикер в 16:45 ч.
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените аме ...
Начало Сфера
284
Икономика

Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен.Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

| 20 Септември 2024, 11:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен
Жив оцет, сирена, кашкавали, местни деликатеси, мед и пчелни продукти се предлагат на първия фермерски пазар в Плевен
Снимка © БТА

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним на нашия фермерски пазар производители, които разчитат на естествените съставки и не влагат консерванти в продукцията си, коментира кметът.

На фермерските пазари не е важно количеството, а качеството на предлаганите продукти. В тях участват производители на истинска храна, която е свързана с нашите вкусове и дори с нашите спомени, допълни Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Според нея фермерските пазари подкрепят всички "истински производители на истинска храна". Проблемът по думите й е, че броят на такива производители намалява. "В началото, когато започнахме да организираме такъв пазар в Габрово, имахме 30 участници, но постепенно те станаха 15. Бройката намаля, не защото не искат да работят, а защото пазарът става все по-невъзможен за тях да оцелеят", коментира Елмазова. 

"Затова, за да запазим тези хора, да я има истинската храна, да запазят например своите стада, трябва да ги подкрепяме, като купуваме техните продукти", категорична е тя. 

Дълго чакахме да има фермерски пазар и в Плевен. Радваме се, че и тук още отрано сутринта има много хора, които с интерес пазаруват от нашите продукти. Тази среща между производител и краен клиент е една сбъдната мечта, каза Татяна Цанова, производител на оцет от село Опанец.

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

Първият фермерски пазар в Плевен ще продължи до 18:00 часа днес. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Основна линия
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Сфера
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
В детайли
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Сфера
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
В детайли
Съдът в Кърджали насрочи ново разпоредително заседание по делото с за тежката катастрофа през 2019 г. с участието на Лютви Местан, при която загина бебе
В детайли
Варненският окръжен съд остави в ареста обвиняем за ръководството на престъпна група за отглеждане на наркотици
Местен фокус
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
В детайли
Вече има сигнали за подготовка за контролиран вот в област Плевен, каза депутатът от "Възраждане" Кирил Тодоров
На преден план
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.