Начало В детайли Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
272
България

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата".Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

| 20 Септември 2024, 13:31 ч.
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Снимка © Минко Чернев / БТА

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще бъде в София, а преди това ще бъдат посетени и Варна, Перник, Бургас, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Враца, Хасково и Сливен.

Надявам се всеки от младежите, до които достигнем, да стане застъпник на нашите позитивни послания, каза Костадин Крантев.

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Българ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
"Продължаваме промяната - Дeмократична България" (ПП-ДБ) отново ще предложат възнаграждението за особените представители, предвидени в Закона за адвокатурата, да се определя от съд ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Тикер в 17:57 ч.
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика сил ...
Начало В детайли
272
България

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата".Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

| 20 Септември 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Снимка © Минко Чернев / БТА

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще бъде в София, а преди това ще бъдат посетени и Варна, Перник, Бургас, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Враца, Хасково и Сливен.

Надявам се всеки от младежите, до които достигнем, да стане застъпник на нашите позитивни послания, каза Костадин Крантев.

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Сфера
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
В детайли
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Местен фокус
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Основна линия
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Сфера
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.