Начало Контекст В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
268
България

В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция.Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст.

| 20 Септември 2024, 13:56 ч.
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
Снимка © БТА

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция. Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Ваксинацията ще се извършва всеки понеделник, сряда и петък от 8:30 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:00 до 17:00 часа в сградата на РЗИ. Имунизация на деца от 6 месеца до 11 години ще се провежда всяка сряда от 14:00 до 16:00 часа след предварителна заявка.

От РЗИ уточниха, че пунктове за ваксинация срещу COVID-19 са и практиките на общопрактикуващите лекари. Всеки, който желае да се ваксинира срещу COVID-19, трябва да заяви желанието си на своя личен лекар. Ваксинация ще се извършва и от мобилен екип в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване в РЗИ-Стара Загора на телефон 042 602 468. Препоръчително е хората с придружаващи заболявания да се консултират предварително със своя лекуващ лекар.

Oт началото на 2024 година в област Стара Загора са регистрирани 414 заболели от COVID-19. През август пациентите са 120, съобщиха от здравната инспекция. 

Припомняме, че имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон у нас започна на 11 септември.

 

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Нов модерен компютърен томограф (скенер) има Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ – Мездра“, съобщиха от Община Мездра. Скенерът е закупен със средства, предоставени целево от Община Мездра и от бюджета на лечебното заведение. 

Апаратът е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“. „Това е основен диагностичен метод към днешна дата за почти всички заболявания и ще бъде в помощ и на лечебното заведение, и на доболничната помощ“, коментира директорът на болницата Светозар Луканов. По думите му в момента се извършват довършителните работи по ремонта на помещението, в което ще се намира апаратът и успоредно с това се извършва монтажа му.

Луканов бе категоричен, че болницата разполага с достатъчн

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Парламентът ще обсъди проект на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като член на двата органа. Точката е втора за днес според приетата програма за работа на Народното събрание и е внесена от Николай Денков и група народни представители от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Първа точка е първото гласуване на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предложени от ПГ на „Има такъв народ“. Авторите предлагат минимално необходимият брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми да е определен в закона не в твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждан

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност. Инициативата бе в рамките на Седмицата за пътна безопасност (16-22 септември), организирана ...
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.  Припо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Тикер в 18:47 ч.
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) &nda ...
Начало Контекст
268
България

В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция.Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст.

| 20 Септември 2024, 13:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
Снимка © БТА

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция. Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Ваксинацията ще се извършва всеки понеделник, сряда и петък от 8:30 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:00 до 17:00 часа в сградата на РЗИ. Имунизация на деца от 6 месеца до 11 години ще се провежда всяка сряда от 14:00 до 16:00 часа след предварителна заявка.

От РЗИ уточниха, че пунктове за ваксинация срещу COVID-19 са и практиките на общопрактикуващите лекари. Всеки, който желае да се ваксинира срещу COVID-19, трябва да заяви желанието си на своя личен лекар. Ваксинация ще се извършва и от мобилен екип в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване в РЗИ-Стара Загора на телефон 042 602 468. Препоръчително е хората с придружаващи заболявания да се консултират предварително със своя лекуващ лекар.

Oт началото на 2024 година в област Стара Загора са регистрирани 414 заболели от COVID-19. През август пациентите са 120, съобщиха от здравната инспекция. 

Припомняме, че имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон у нас започна на 11 септември.

 

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Нов модерен компютърен томограф (скенер) има Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ – Мездра“, съобщиха от Община Мездра. Скенерът е закупен със средства, предоставени целево от Община Мездра и от бюджета на лечебното заведение. 

Апаратът е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“. „Това е основен диагностичен метод към днешна дата за почти всички заболявания и ще бъде в помощ и на лечебното заведение, и на доболничната помощ“, коментира директорът на болницата Светозар Луканов. По думите му в момента се извършват довършителните работи по ремонта на помещението, в което ще се намира апаратът и успоредно с това се извършва монтажа му.

Луканов бе категоричен, че болницата разполага с достатъчн

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Парламентът ще обсъди проект на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като член на двата органа. Точката е втора за днес според приетата програма за работа на Народното събрание и е внесена от Николай Денков и група народни представители от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Първа точка е първото гласуване на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предложени от ПГ на „Има такъв народ“. Авторите предлагат минимално необходимият брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми да е определен в закона не в твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждан

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.