Начало Сфера Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
920
България

Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието.Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината.

| 20 Септември 2024, 16:51 ч.
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Снимка © БТА

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Летният туристически сезон в Пампорово е изключително успешен, той продължава до края на септември, съобщиха от „Пампорово“ АД. Високите температури през юли и август привлякоха много туристи, търсещи прохлада в планината, коментира Александра Цанкова, ръководител на екипа за здравен туризъм. Близо 90% от летните клиенти са български туристи, а чуждестранните са от Великобритания, Израел, Гърция, Турция и Обединените арабски емирства. Групи от арабската държава пристигат за първи път в Пампорово и през това лято се запазва повишен интересът към програмите, станали актуални около пандемията - възстановителни, антистрес и релаксация, дихателна профилактика, специализирани здравни услуги и др.

Новите здравни програми са насочени към намаляване на стреса, детоксикация, дихателна профилактика и възстановяване след травми. Популярните по време на ковид пандемията програм

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза Газиюмер, която напусна залата при гласуването на точката за предсрочното освобождаване.

Сред точките в дневния ред на заседанието бе и даване на съгласие Община Черноочене да кандидатства с проект пред Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води и канализационна мрежа. 

При представянето на докладната кметът инж. Айджан Ахмед обясни, че Общината има изготвен проект, който предвижда обектът да бъде изграден в землището на село Пряпорец. кметът коментира, че стойността на проекта надхвърля четири млн.лв., а пречиствателната станция ще обслужва близо 10 населени места в общината, сред които освен село Черноочене са селата Каблешково, Нови пазар, Среднево, Пряпорец.

„Това е още една стъпка напред в развитието на община Черноочене“, каза още кметът, като припомни, че към момента в родопската община няма изградена пречиствателна станция за отпадъчни води.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Общинските съветници гласуваха и актуализация на поименното разпределение на капиталовите разходи за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални дълготрайни активи на Община Черноочене за настоящата година. 

Бе направен отчет на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г. Сред гласуваните точки бяха и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху имот частна общинска собственост и отпускане на еднократна парична помощ на лица и семейства от община Черноочене съгласно правилника за това.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Тикер в 22:35 ч.
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в С ...
Начало Сфера
920
България

Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието.Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината.

| 20 Септември 2024, 16:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Снимка © БТА

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Летният туристически сезон в Пампорово е изключително успешен, той продължава до края на септември, съобщиха от „Пампорово“ АД. Високите температури през юли и август привлякоха много туристи, търсещи прохлада в планината, коментира Александра Цанкова, ръководител на екипа за здравен туризъм. Близо 90% от летните клиенти са български туристи, а чуждестранните са от Великобритания, Израел, Гърция, Турция и Обединените арабски емирства. Групи от арабската държава пристигат за първи път в Пампорово и през това лято се запазва повишен интересът към програмите, станали актуални около пандемията - възстановителни, антистрес и релаксация, дихателна профилактика, специализирани здравни услуги и др.

Новите здравни програми са насочени към намаляване на стреса, детоксикация, дихателна профилактика и възстановяване след травми. Популярните по време на ковид пандемията програм

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза Газиюмер, която напусна залата при гласуването на точката за предсрочното освобождаване.

Сред точките в дневния ред на заседанието бе и даване на съгласие Община Черноочене да кандидатства с проект пред Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води и канализационна мрежа. 

При представянето на докладната кметът инж. Айджан Ахмед обясни, че Общината има изготвен проект, който предвижда обектът да бъде изграден в землището на село Пряпорец. кметът коментира, че стойността на проекта надхвърля четири млн.лв., а пречиствателната станция ще обслужва близо 10 населени места в общината, сред които освен село Черноочене са селата Каблешково, Нови пазар, Среднево, Пряпорец.

„Това е още една стъпка напред в развитието на община Черноочене“, каза още кметът, като припомни, че към момента в родопската община няма изградена пречиствателна станция за отпадъчни води.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Общинските съветници гласуваха и актуализация на поименното разпределение на капиталовите разходи за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални дълготрайни активи на Община Черноочене за настоящата година. 

Бе направен отчет на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г. Сред гласуваните точки бяха и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху имот частна общинска собственост и отпускане на еднократна парична помощ на лица и семейства от община Черноочене съгласно правилника за това.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.