Начало Местен фокус Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
645
България

Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко

Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на селскостопанската продукция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.Той припомни, че това е ефективна практика, доказала се в годините като мярка срещу посегателствата върху реколтата.

| 20 Септември 2024, 16:54 ч.
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Снимка © DFA

Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на селскостопанската продукция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той припомни, че това е ефективна практика, доказала се в годините като мярка срещу посегателствата върху реколтата.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Служители на участък "Надежда" към Районното управление на полицията в Сливен са оказали съдействие при спасяване на дива птица. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Птицата поен лебед е била забелязана в района на жилищни постройки в индустриалната зона на град Сливен. Сигналът е бил подаден от полицай, който обикалял района, уточниха от полицията.

Хората, обитаващи постройките, обяснили, че те са прибрали птицата от близката река, защото била ранена.

Полицейските служители са се свързали с приридозащитната организация "Зелени Балкани", които са изпратили свои представители да приберат лебеда и да му окажат помощ.

От Дирекцията на Природен парк "Сините камъни" съобщиха, че нейни експерти са извършили преглед на птицата и са установили, че тя е в добро състояние. Лебедът ще бъде освободен на подходящо за него място, посочиха от природния парк.

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Охранителните екипи създават условия за нормалното и спокойно прибиране на лозята в районите на градовете Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. Ще бъдат проверявани засилено зоните около насажденията, обособените пунктове за изкупуване на готовата продукция, превозните средства и техните товари през деня и нощта.

От полицията призовават гражданите да спазват стриктно разпорежданията на униформените служители и задължително да носят в себе си документи за самоличност.

Охраната приключва с прибирането на реколтата. 

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна ба ...
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата. Според предложението цените на административни услуги по електр ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Тикер в 21:32 ч.
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за б ...
Начало Местен фокус
645
България

Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко

Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на селскостопанската продукция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.Той припомни, че това е ефективна практика, доказала се в годините като мярка срещу посегателствата върху реколтата.

| 20 Септември 2024, 16:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Снимка © DFA

Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на селскостопанската продукция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той припомни, че това е ефективна практика, доказала се в годините като мярка срещу посегателствата върху реколтата.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Служители на участък "Надежда" към Районното управление на полицията в Сливен са оказали съдействие при спасяване на дива птица. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Птицата поен лебед е била забелязана в района на жилищни постройки в индустриалната зона на град Сливен. Сигналът е бил подаден от полицай, който обикалял района, уточниха от полицията.

Хората, обитаващи постройките, обяснили, че те са прибрали птицата от близката река, защото била ранена.

Полицейските служители са се свързали с приридозащитната организация "Зелени Балкани", които са изпратили свои представители да приберат лебеда и да му окажат помощ.

От Дирекцията на Природен парк "Сините камъни" съобщиха, че нейни експерти са извършили преглед на птицата и са установили, че тя е в добро състояние. Лебедът ще бъде освободен на подходящо за него място, посочиха от природния парк.

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Охранителните екипи създават условия за нормалното и спокойно прибиране на лозята в районите на градовете Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. Ще бъдат проверявани засилено зоните около насажденията, обособените пунктове за изкупуване на готовата продукция, превозните средства и техните товари през деня и нощта.

От полицията призовават гражданите да спазват стриктно разпорежданията на униформените служители и задължително да носят в себе си документи за самоличност.

Охраната приключва с прибирането на реколтата. 

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.