Начало Сфера Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
1085
България

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен.Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

| 20 Септември 2024, 19:08 ч.
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Снимка © Пресцентър на Община Велико Търново

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български представители на местната власт в Изложение за управление на водите, което ще се проведе през октомври в Ню Орлиънс. 

Обсъдени са възможности за включване на общински обекти за подпомагане по Програмата за хуманитарна подкрепа на американското посолство. По нея през последните години редица проекти в общините са получили подкрепа за реновиране на училища, детски градини, болници, за закупуване на оборудване.

По този механизъм в Община Велико Търново преди няколко години са ремонтирани покривите на три детски градини – „Пролет“ в общинския център и детските градини в Килифарево и село Церова кория, е припомнил Даниел Панов, информираха още от общинската администрация. 

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Туризъм и опазване на културно-историческото наследство са също област за потенциално разширяване на сътрудничеството между Община Велико Търново и посолството на САЩ. За деветте месеца на годината е отчетен ръст от 18% на американските туристи във Велико Търново. Със свой щанд американското посолство ще участва и тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново през октомври. 

Посещението на американския посланик е в навечерието на 116-годишнината от обявяването на независимостта на България. По традиция център на събитията е Велико Търново.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност. Инициативата бе в рамките на Седмицата за пътна безопасност (16-22 септември), организирана ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 23:38 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
1085
България

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен.Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

| 20 Септември 2024, 19:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Снимка © Пресцентър на Община Велико Търново

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български представители на местната власт в Изложение за управление на водите, което ще се проведе през октомври в Ню Орлиънс. 

Обсъдени са възможности за включване на общински обекти за подпомагане по Програмата за хуманитарна подкрепа на американското посолство. По нея през последните години редица проекти в общините са получили подкрепа за реновиране на училища, детски градини, болници, за закупуване на оборудване.

По този механизъм в Община Велико Търново преди няколко години са ремонтирани покривите на три детски градини – „Пролет“ в общинския център и детските градини в Килифарево и село Церова кория, е припомнил Даниел Панов, информираха още от общинската администрация. 

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Туризъм и опазване на културно-историческото наследство са също област за потенциално разширяване на сътрудничеството между Община Велико Търново и посолството на САЩ. За деветте месеца на годината е отчетен ръст от 18% на американските туристи във Велико Търново. Със свой щанд американското посолство ще участва и тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново през октомври. 

Посещението на американския посланик е в навечерието на 116-годишнината от обявяването на независимостта на България. По традиция център на събитията е Велико Търново.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.