Начало Местен фокус Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг
442
България

Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг

С военен ритуал днес, 22 септември, в Разлог отдават последна почит към капитан Венцислав Дункин, който загина на 13 септември 2024 г., изпълнявайки служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Последна почит към капитан Дункин ще отдадат семейството и близки на загиналия, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

| 22 Септември 2024, 12:40 ч.
Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг
Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг
Снимка © Министерството на отбраната

С военен ритуал днес, 22 септември, в Разлог отдават последна почит към капитан Венцислав Дункин, който загина на 13 септември 2024 г., изпълнявайки служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза пред медиите Тимур Халилов - нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Все още няма категорична яснота за областите. Най-късно утре ще са ясни имената, но от утре започва регистрацията, каза той.

Почетният председател участва активно в процеса, каза Халилов.

По повод акцията в община Минерални бани и дома на дългогодишния кмет на общината Мюмюн Искендер Халилов каза, че това е поредно доказателство за сигналите, които подават, че институциите се ползват като бухалки;

Правораздавателните и правоохранителни органи трябва да си вършат работата, но в момента това е тенденциозно в навечерието на избори и срещу лица, които подкрепят Ахмед Доган. Възможно е да има още такива случаи, защото получаваме десетки сигнали за сплашван

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Последна почит към капитан Дункин ще отдадат семейството и близки на загиналия, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги. 

Капитан Венцислав Дункин е отличен посмъртно с почетен награден знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – първа степен за офицери, със заповед на министъра на отбраната.

Припомняме, че в петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи, че черната кутия на самолета ще бъде разчетена в завода производител в Чехия.

В авиобазата в Долна Митрополия вчера бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каза в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Възложили сме да се извърши една проверка в спешен порядък, така че да стане ясно какви са били първите действия на колегите", каза Илков.

На въпрос защо органите на реда първоначално не са предприели мерки по задържането на 32-годишния извършител, служебният министър отговори, че униформените не са разполагали с достатъчно информация, а самата пострадала е отказала да се яви в Районното управление, за да подаде жалба. 

"Ще се извърши анализ на действията и ако има данни, че има неадекватни такива, съответно ще се извърши проверка и ще вземем мерки това да не се случва", допълни служебният министър, като уточни, че евенту

Варненският окръжен съд остави в ареста обвиняем за ръководството на организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане, производство и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на съда. Мъжът е на 31 години и е обвиняем заедно с още трима на възраст между 24 и 33 години.

Според прокуратурата групата е действала от октомври 2023 година до 17 септември т.г., когато са били задържани общо седем души. На трима от тях са взети мерки за неотклонение „парична гаранция“, а за четирима държавното обвинение е внесло искания в съда да бъдат задържани под стража. 

При операцията срещу групата са намерени 2750 растения от рода на индийския коноп в нива, в землището на варненското село Приселци. Установени са и 13 оранжерии, в 12 от които са открити 1632 растения от същия вид. В последната оранжерия, в бункер са намерени 11 бидона с 270 к

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „Вили Костенец“, съобщи заместник-кметът на Общината Маргарита Минчева. 

Тя посочи, че празникът се организира за първи път. Фестивалът е любителски, няма да има жури и оценяване на съставите. Около 50 от участниците ще бъдат деца. Ще има и гайдарски състави. 

Началото на надиграването е от 11:00 часа. 

От утре в Костенец започват и честванията за празника на града, които ще продължат шест дни, съобщи още Маргарита Минчева. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Председателите на адвокатски съвети в страната обявиха в декларация до медиите, че намират за напълно неприемливо ветото на президента Румен Радев, с което връща за ново обсъждане ...
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
...
Независимостта на една национална държава е опората на свободата, каза зам.-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева
Независимостта на една национална държава е опората на свободата. Тя дава стимул за развитие, тя дава сили за съзидание. А отговорността- тя е пред нашите предци, но тя е пред нас- ...
Денят на независимостта В Монтана бе отбелязан с концерт на духов оркестър и народни танци
Монтана отбеляза Деня на независимостта на България с празничен концерт, който беше открит от кмета на града Златко Живков. „Свободата и независимостта са неотделна част от д ...
С историческа възстановка и изпълнение на Духов оркестър в Пловдив отбелязаха годишнината от провъзгласяването на Независимостта на България
С празнично слово, полагане на венци и цветя, изпълнение на Духов оркестър-Пловдив и възстановка на събитията от 1908 г. на Комитет „Родолюбие“ беше чествана 116-ата го ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни вз ...
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоезд ...
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час, . Леките автомобили преминават без изчакване. На вход трафикът също е и ...
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Какво е независимостта, означава ли тя същото за сегашното поколение, каквото е значела преди 116 години и дали вярата все още крепи българския дух отговориха обществени личности ...
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Близо 200 туристи от цялата страна отбелязаха Деня на независимостта с туристически поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян. Планинският преход е орган ...
Тикер в 20:19 ч.
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният ...
Начало Местен фокус
442
България

Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг

С военен ритуал днес, 22 септември, в Разлог отдават последна почит към капитан Венцислав Дункин, който загина на 13 септември 2024 г., изпълнявайки служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Последна почит към капитан Дункин ще отдадат семейството и близки на загиналия, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

| 22 Септември 2024, 12:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг
Разлог отдава последна почит към капитан Венцислав Дункин, загинал при изпълнение на служебния си дълг
Снимка © Министерството на отбраната

С военен ритуал днес, 22 септември, в Разлог отдават последна почит към капитан Венцислав Дункин, който загина на 13 септември 2024 г., изпълнявайки служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза пред медиите Тимур Халилов - нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Все още няма категорична яснота за областите. Най-късно утре ще са ясни имената, но от утре започва регистрацията, каза той.

Почетният председател участва активно в процеса, каза Халилов.

По повод акцията в община Минерални бани и дома на дългогодишния кмет на общината Мюмюн Искендер Халилов каза, че това е поредно доказателство за сигналите, които подават, че институциите се ползват като бухалки;

Правораздавателните и правоохранителни органи трябва да си вършат работата, но в момента това е тенденциозно в навечерието на избори и срещу лица, които подкрепят Ахмед Доган. Възможно е да има още такива случаи, защото получаваме десетки сигнали за сплашван

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Последна почит към капитан Дункин ще отдадат семейството и близки на загиналия, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги. 

Капитан Венцислав Дункин е отличен посмъртно с почетен награден знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – първа степен за офицери, със заповед на министъра на отбраната.

Припомняме, че в петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи, че черната кутия на самолета ще бъде разчетена в завода производител в Чехия.

В авиобазата в Долна Митрополия вчера бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каза в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Възложили сме да се извърши една проверка в спешен порядък, така че да стане ясно какви са били първите действия на колегите", каза Илков.

На въпрос защо органите на реда първоначално не са предприели мерки по задържането на 32-годишния извършител, служебният министър отговори, че униформените не са разполагали с достатъчно информация, а самата пострадала е отказала да се яви в Районното управление, за да подаде жалба. 

"Ще се извърши анализ на действията и ако има данни, че има неадекватни такива, съответно ще се извърши проверка и ще вземем мерки това да не се случва", допълни служебният министър, като уточни, че евенту

Варненският окръжен съд остави в ареста обвиняем за ръководството на организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане, производство и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на съда. Мъжът е на 31 години и е обвиняем заедно с още трима на възраст между 24 и 33 години.

Според прокуратурата групата е действала от октомври 2023 година до 17 септември т.г., когато са били задържани общо седем души. На трима от тях са взети мерки за неотклонение „парична гаранция“, а за четирима държавното обвинение е внесло искания в съда да бъдат задържани под стража. 

При операцията срещу групата са намерени 2750 растения от рода на индийския коноп в нива, в землището на варненското село Приселци. Установени са и 13 оранжерии, в 12 от които са открити 1632 растения от същия вид. В последната оранжерия, в бункер са намерени 11 бидона с 270 к

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „Вили Костенец“, съобщи заместник-кметът на Общината Маргарита Минчева. 

Тя посочи, че празникът се организира за първи път. Фестивалът е любителски, няма да има жури и оценяване на съставите. Около 50 от участниците ще бъдат деца. Ще има и гайдарски състави. 

Началото на надиграването е от 11:00 часа. 

От утре в Костенец започват и честванията за празника на града, които ще продължат шест дни, съобщи още Маргарита Минчева. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Независимостта на една национална държава е опората на свободата, каза зам.-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева
Денят на независимостта В Монтана бе отбелязан с концерт на духов оркестър и народни танци
С историческа възстановка и изпълнение на Духов оркестър в Пловдив отбелязаха годишнината от провъзгласяването на Независимостта на България
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Местен фокус
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Местен фокус
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Основна линия
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Контекст
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Сфера
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Контекст
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
В детайли
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Местен фокус
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
В детайли
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.