Начало Местен фокус С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
472
България

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България.Той се състоя пред паметната плоча на площад "Стефан Стамболов".

| 22 Септември 2024, 13:33 ч.
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
Снимка © БТА

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България. Той се състоя пред паметната плоча на площад "Стефан Стамболов". 

Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на парламента. Отбелязването на годишнината е под патронажа на председателя на НС.

Назарян ще се включи в началото на тържествената програма, която ще започне с празнична Света литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. Той ще извърши и водосвет на знамената на Националния военен университет. Председателят на парламента ще поднесе цветя на саркофага на цар Калоян в двора на църквата. Актьори ще представят възстановка на събитията от 22 септември 1908 година, на която ще бъде прочетен Манифестът на Независимостта, с който България е провъзгласена за независима държава, а княз Фердинанд приема титлата "Цар на българите".

Председателят на

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

„Независимостта не иска само признание, но и отговорност да работим заедно за развитието на Ямбол и на България”, каза в днешното си празнично слово кметът на Ямбол Валентин Ревански. Тържественото честването в Ямбол на 116 години от обявяването на България за независима държава бе в района на Музея на бойната слава.

„Днешната дата ни напомня колко единни сме били българите в онези времена. Но единни ли сме днес и кой решава нашата съдба? Борим ли се ние и нашите държавници за независимост или се борим за по-голяма зависимост от други държави?”, попита кметът на Ямбол в словото си. Той припомни, че 22 септември символизира не само политическата и дипломатическа победа, но и стремежа на българския народ сам да решава своята съдба.

Пред граждани и официални лица, дошли да споделят празника, благодарствен молебен отслужиха енорийският свещеник отец Я

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

Участие в честването взеха военнослужещи от Плевенския гарнизон. Сред дошлите да изразят своята почит бяха народни представители, областният управител Николай Абрашев, председателят на Общинския съвет в Плевен доц. д-р Иван Малкодански, общински съветници, кметът д-р Валентин Христов,  общественици, десетки граждани.

Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева изпълни патриотични песни. 

В словото си по повод историческата годишнина кметът д-р Христов посочи, че пътят към независимостта е начертан от непримиримия дух на поколения смели българи, от кръвта на хиляди непризнати и непознати герои. 

"Българският народ плаща прескъпо своите исторически уроци, но никога не предава своята национална кауза – свобода, съединение, независимост. Това са измеренията на най-голямата ни национална ценност и повод за национална гордост", каза още кметът. Той подчерта, че Денят на независимостта не е просто дата от нашата славна история, а е повод за заслужена почит и поклон пред паметта и делото на всички достойни българи, посветили живота си на най-висшата кауза, наречена свободна и независима България.

Пред паметната плоча бяха поднесени венци и цветя в знак на почит. Празникът продължи с изпълнения на Общинския духов оркестър под диригентската палка на Пламен Марков.

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“.

Начало ще даде градският духов оркестър „Дико Илиев“ с диригент Пламен Крумов. Ефектът от изпълненията на оркестъра ще бъде допълнен с танци от мажоретен състав към Общински младежки дом в Монтана с ръководител Луиза Стефанова.

Красотата и богатството на българския фолклор ще разкрият танцов ансамбъл „Ситница“ с хореограф Христо Иванов и народен хор „Пъстренец“ с диригент Петя Илиева. С изпълненията си те ще пренесат публиката в тракийската, шопската, пиринската и северняшката фолклорна област.

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Довечера на площад "Възраждане" ще се състои концерт на Фолклорен танцов ансамбъл "Дъга". След това плевенчани и гости на града ще могат да гледат и огнения спектакъл "Магале теа".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни вз ...
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който изисква грижа, съзнание и действия всеки ден. Това каза в словото си при честването на 116 години от обявяване на Независ ...
С рецитал и полагане на венци и цветя пред паметник "Загинали за Родината" в Петрич отбелязаха Независимостта на България
С рецитал подготвен от възпитаниците на Център за подкрепа личностно развитие към Общински детски комплекс – Петрич се отбелязаха 116 години от Независимостта на България в ю ...
С военен ритуал, молебен и празнично хоро Варна чества Независимостта на България
С военен ритуал и празничен молебен Варна почете днес 116-а годишнина от Независимостта на България. На централния площад в града тържествено бяха издигнати националното знаме и фл ...
Независимостта на България е акт, който предизвиква национална гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелни усилия, заяви Джевдет Чакъров
Честит 22 септември - Ден на независимостта на България! Това е акт, който предизвиква националната ни гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелните усилия на България. Т ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни вз ...
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоезд ...
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час, . Леките автомобили преминават без изчакване. На вход трафикът също е и ...
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Какво е независимостта, означава ли тя същото за сегашното поколение, каквото е значела преди 116 години и дали вярата все още крепи българския дух отговориха обществени личности ...
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Близо 200 туристи от цялата страна отбелязаха Деня на независимостта с туристически поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян. Планинският преход е орган ...
Тикер в 20:37 ч.
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният ...
Начало Местен фокус
472
България

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България.Той се състоя пред паметната плоча на площад "Стефан Стамболов".

| 22 Септември 2024, 13:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
Снимка © БТА

С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България. Той се състоя пред паметната плоча на площад "Стефан Стамболов". 

Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на парламента. Отбелязването на годишнината е под патронажа на председателя на НС.

Назарян ще се включи в началото на тържествената програма, която ще започне с празнична Света литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. Той ще извърши и водосвет на знамената на Националния военен университет. Председателят на парламента ще поднесе цветя на саркофага на цар Калоян в двора на църквата. Актьори ще представят възстановка на събитията от 22 септември 1908 година, на която ще бъде прочетен Манифестът на Независимостта, с който България е провъзгласена за независима държава, а княз Фердинанд приема титлата "Цар на българите".

Председателят на

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

„Независимостта не иска само признание, но и отговорност да работим заедно за развитието на Ямбол и на България”, каза в днешното си празнично слово кметът на Ямбол Валентин Ревански. Тържественото честването в Ямбол на 116 години от обявяването на България за независима държава бе в района на Музея на бойната слава.

„Днешната дата ни напомня колко единни сме били българите в онези времена. Но единни ли сме днес и кой решава нашата съдба? Борим ли се ние и нашите държавници за независимост или се борим за по-голяма зависимост от други държави?”, попита кметът на Ямбол в словото си. Той припомни, че 22 септември символизира не само политическата и дипломатическа победа, но и стремежа на българския народ сам да решава своята съдба.

Пред граждани и официални лица, дошли да споделят празника, благодарствен молебен отслужиха енорийският свещеник отец Я

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

Участие в честването взеха военнослужещи от Плевенския гарнизон. Сред дошлите да изразят своята почит бяха народни представители, областният управител Николай Абрашев, председателят на Общинския съвет в Плевен доц. д-р Иван Малкодански, общински съветници, кметът д-р Валентин Христов,  общественици, десетки граждани.

Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева изпълни патриотични песни. 

В словото си по повод историческата годишнина кметът д-р Христов посочи, че пътят към независимостта е начертан от непримиримия дух на поколения смели българи, от кръвта на хиляди непризнати и непознати герои. 

"Българският народ плаща прескъпо своите исторически уроци, но никога не предава своята национална кауза – свобода, съединение, независимост. Това са измеренията на най-голямата ни национална ценност и повод за национална гордост", каза още кметът. Той подчерта, че Денят на независимостта не е просто дата от нашата славна история, а е повод за заслужена почит и поклон пред паметта и делото на всички достойни българи, посветили живота си на най-висшата кауза, наречена свободна и независима България.

Пред паметната плоча бяха поднесени венци и цветя в знак на почит. Празникът продължи с изпълнения на Общинския духов оркестър под диригентската палка на Пламен Марков.

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“.

Начало ще даде градският духов оркестър „Дико Илиев“ с диригент Пламен Крумов. Ефектът от изпълненията на оркестъра ще бъде допълнен с танци от мажоретен състав към Общински младежки дом в Монтана с ръководител Луиза Стефанова.

Красотата и богатството на българския фолклор ще разкрият танцов ансамбъл „Ситница“ с хореограф Христо Иванов и народен хор „Пъстренец“ с диригент Петя Илиева. С изпълненията си те ще пренесат публиката в тракийската, шопската, пиринската и северняшката фолклорна област.

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Довечера на площад "Възраждане" ще се състои концерт на Фолклорен танцов ансамбъл "Дъга". След това плевенчани и гости на града ще могат да гледат и огнения спектакъл "Магале теа".

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
С рецитал и полагане на венци и цветя пред паметник "Загинали за Родината" в Петрич отбелязаха Независимостта на България
С военен ритуал, молебен и празнично хоро Варна чества Независимостта на България
Независимостта на България е акт, който предизвиква национална гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелни усилия, заяви Джевдет Чакъров
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Местен фокус
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Местен фокус
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Основна линия
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Контекст
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Сфера
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Контекст
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
В детайли
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Местен фокус
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
В детайли
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.