Начало Местен фокус С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България
399
България

С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

С тържествена церемония, рецитал на деца от двете тревненски детски градини, както и на ученици от СУ „Петко Р. Славейков“, и празничен водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България.Водосветът беше отслужен от свещеници от Тревненската духовна околия.

| 22 Септември 2024, 13:43 ч.
С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България
С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България
Снимка © БТА

С тържествена церемония, рецитал на деца от двете тревненски детски градини, както и на ученици от СУ „Петко Р. Славейков“, и празничен водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България. Водосветът беше отслужен от свещеници от Тревненската духовна околия.

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

„Днес всички имаме повод за празник и гордост. Обявяването на Независимостта не е формално или юридическо действие, а акт на решителност и дързост, с който васалната дотогава българска държава печели своето заслужено място сред суверенните европейски държави“, каза по време на церемонията заместник-кметът на Трявна Жасмина Лазарова.

Тя допълни, че исторически моменти като Обединението на Княжество България с Източна Румелия и обявяването на Независимостта на България ни напомнят, че върховете са достижими, а в дни на изпитания са необходими решителност, воля и отстояване на нашето достойнство.

”Третата българска държава е лицето на смелостта и достойнството. Наш дълг е да защитаваме българското име с обединените си усилия, защото само така постигаме най-големите си успехи. Нека продължаваме завещаното ни дело“, каза още Лазарова.

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Служителите на Областната администрация в Хасково и областният управител Мехмед Атаман дойдоха на работа пеш в днешния Ден без автомобили, както е обявена датата в рамките на Европейската седмица на мобилността, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Оттам припомниха, че темата на кампанията за 2024 година е "Споделено пространство за всички". Тя е избрана, за да се насочи вниманието към факта, че над 70 процента от европейците живеят в градски райони, но същевременно в много градове се усеща недостиг на обществени пространства, места, които  предлагат по-малко шум, по-малко замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. 

Фокусът на кампанията е да насърчи жителите на Хасково да се придвижват до работните си места по алтернативен начин, без да използват автомобили - пеша, с велосипеди или с градски транспорт.

Регионалната инспекция по околната

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Близо 200 туристи от цялата страна отбелязаха Деня на независимостта с туристически поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян. Планинският преход е орган ...
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
Иво Цанев е водач на листа от 12 човека на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца за предстоящите извънредни парламентарни избори. Той бе представен от областния председат ...
Днешната дата олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали свободата и независимостта, написа Слави Трифонов
Днес, не просто отбелязваме, честваме или почитаме поредния празник. Днешната дата, всъщност, олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали и сме пазили свободата и ...
С общоградска церемония в Сливен беше чествана 116-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България
С общоградска церемония в Сливен беше чествана 116-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържественото събитие започна с издигане на националното знаме ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни вз ...
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоезд ...
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час, . Леките автомобили преминават без изчакване. На вход трафикът също е и ...
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Какво е независимостта, означава ли тя същото за сегашното поколение, каквото е значела преди 116 години и дали вярата все още крепи българския дух отговориха обществени личности ...
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Близо 200 туристи от цялата страна отбелязаха Деня на независимостта с туристически поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян. Планинският преход е орган ...
Тикер в 20:31 ч.
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният ...
Начало Местен фокус
399
България

С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

С тържествена церемония, рецитал на деца от двете тревненски детски градини, както и на ученици от СУ „Петко Р. Славейков“, и празничен водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България.Водосветът беше отслужен от свещеници от Тревненската духовна околия.

| 22 Септември 2024, 13:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България
С тържествена церемония, рецитал и водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България
Снимка © БТА

С тържествена церемония, рецитал на деца от двете тревненски детски градини, както и на ученици от СУ „Петко Р. Славейков“, и празничен водосвет Трявна отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България. Водосветът беше отслужен от свещеници от Тревненската духовна околия.

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

„Днес всички имаме повод за празник и гордост. Обявяването на Независимостта не е формално или юридическо действие, а акт на решителност и дързост, с който васалната дотогава българска държава печели своето заслужено място сред суверенните европейски държави“, каза по време на церемонията заместник-кметът на Трявна Жасмина Лазарова.

Тя допълни, че исторически моменти като Обединението на Княжество България с Източна Румелия и обявяването на Независимостта на България ни напомнят, че върховете са достижими, а в дни на изпитания са необходими решителност, воля и отстояване на нашето достойнство.

”Третата българска държава е лицето на смелостта и достойнството. Наш дълг е да защитаваме българското име с обединените си усилия, защото само така постигаме най-големите си успехи. Нека продължаваме завещаното ни дело“, каза още Лазарова.

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Служителите на Областната администрация в Хасково и областният управител Мехмед Атаман дойдоха на работа пеш в днешния Ден без автомобили, както е обявена датата в рамките на Европейската седмица на мобилността, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Оттам припомниха, че темата на кампанията за 2024 година е "Споделено пространство за всички". Тя е избрана, за да се насочи вниманието към факта, че над 70 процента от европейците живеят в градски райони, но същевременно в много градове се усеща недостиг на обществени пространства, места, които  предлагат по-малко шум, по-малко замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. 

Фокусът на кампанията е да насърчи жителите на Хасково да се придвижват до работните си места по алтернативен начин, без да използват автомобили - пеша, с велосипеди или с градски транспорт.

Регионалната инспекция по околната

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
Днешната дата олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали свободата и независимостта, написа Слави Трифонов
С общоградска церемония в Сливен беше чествана 116-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Местен фокус
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Местен фокус
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Основна линия
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Контекст
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Сфера
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Контекст
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
В детайли
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Местен фокус
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
В детайли
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.