Начало Основна линия Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
155
България

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който изисква грижа, съзнание и действия всеки ден. Това каза в словото си при честването на 116 години от обявяване на Независимостта на България заместник – кметът на Благоевград Станислав Кимчев.Днес се събираме тук, за да отпразнуваме не просто една историческа дата, а ден, в който българският дух възкръсна с пълната си сила и величие, посочи Кимчев и отбеляза, че на този ден през 1908 г. е ден, в който нашите предци осъществяват вековната мечта на народа ни за свобода, достойнство и самоуправление.

| 22 Септември 2024, 14:31 ч.
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
Снимка © БТА

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който изисква грижа, съзнание и действия всеки ден. Това каза в словото си при честването на 116 години от обявяване на Независимостта на България заместник – кметът на Благоевград Станислав Кимчев. 

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

Днес се събираме тук, за да отпразнуваме не просто една историческа дата, а ден, в който българският дух възкръсна с пълната си сила и величие, посочи Кимчев и отбеляза, че на този ден през 1908 г. е ден, в който нашите предци осъществяват вековната мечта на народа ни за свобода, достойнство и самоуправление. 

„Дълги години след Освобождението България беше зависима, ограничена, прикована към желанията на външни сили. Но на този ден в старата столица Велико Търново един горд народ надигна глас и провъзгласи на света – ние сме независими, ние ще решаваме съдбата си“, каза още зам.-кметът на Благоевград. Той посочи, че хората преди 116 години са били движени от страстта към свободата, стремежа към достойнство, от съзнанието, че свободата не е дар, а право, което заслужаваме. 

По думите му урокът, който предците ни оставиха, е че само с обединение, единство, решителност и вяра можем да постигнем най-великите си цели. Днес, повече от век по-късно ние, техните наследници, носим на плещите си същата отговорност, да запазим независимостта, която те извоюваха с труд, кръв, усилия, каза още Станислав Кимчев. 

Зам.-кметът посочи, че да бъдем независими не означава да бъдем само свободни от чужда власт, но и да бъдем единни, солидарни, смели в мечтите и делата си, „защото в нашите ръце е бъдещето на България, така, както преди 116 години бъдещето е било в ръцете на онези, които обявиха независимостта“. Кимчев призова никога не забравяме че и ние, както и те някога, можем да променяме света около нас, а всеки ден е шанс да изграждаме по-добро общество, по-силна държава, по-светло бъдеще за децата ни. Той призова днешният ден да не е само празник от миналото, но и повод да се замислим за бъдещето, в което страната ни ще продължи да бъде независима, суверенна и достойна нация сред останалите народи. Честит празник на всички, да живее свободна и независима България, каза още Кимчев. 

Днешният Ден на независимостта на България бе отбелязан в Благоевград с полагане на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на страната, поставена непосредствено до зала „22 септември“ в града. В празничната програма участваха военнослужещи от 3-то бригадно командване – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград. Венци и цветя пред паметната плоча положиха представители на местната и държавна власт, свещеници към храм „Въведение Богородично“ в града, представители на различни културни институции и политици.

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С рецитал и полагане на венци и цветя пред паметник "Загинали за Родината" в Петрич отбелязаха Независимостта на България
С рецитал подготвен от възпитаниците на Център за подкрепа личностно развитие към Общински детски комплекс – Петрич се отбелязаха 116 години от Независимостта на България в ю ...
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България. Той се състоя пред паметната плоча на площад "Стефан Стамболов".  Участие в ...
С военен ритуал, молебен и празнично хоро Варна чества Независимостта на България
С военен ритуал и празничен молебен Варна почете днес 116-а годишнина от Независимостта на България. На централния площад в града тържествено бяха издигнати националното знаме и фл ...
Независимостта на България е акт, който предизвиква национална гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелни усилия, заяви Джевдет Чакъров
Честит 22 септември - Ден на независимостта на България! Това е акт, който предизвиква националната ни гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелните усилия на България. Т ...
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване, . Вчера преди обяд, на изход трафикът беше интензивен и към 11: ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоезд ...
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час, . Леките автомобили преминават без изчакване. На вход трафикът също е и ...
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Какво е независимостта, означава ли тя същото за сегашното поколение, каквото е значела преди 116 години и дали вярата все още крепи българския дух отговориха обществени личности ...
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Близо 200 туристи от цялата страна отбелязаха Деня на независимостта с туристически поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян. Планинският преход е орган ...
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин. Това обяви на пресконференция в Националния прескл ...
Тикер в 18:22 ч.
Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикател ...
Начало Основна линия
155
България

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който изисква грижа, съзнание и действия всеки ден. Това каза в словото си при честването на 116 години от обявяване на Независимостта на България заместник – кметът на Благоевград Станислав Кимчев.Днес се събираме тук, за да отпразнуваме не просто една историческа дата, а ден, в който българският дух възкръсна с пълната си сила и величие, посочи Кимчев и отбеляза, че на този ден през 1908 г. е ден, в който нашите предци осъществяват вековната мечта на народа ни за свобода, достойнство и самоуправление.

| 22 Септември 2024, 14:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който заслужава грижа и действия всеки ден, каза зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев
Снимка © БТА

Независимостта не е статично състояние, тя е процес, който изисква грижа, съзнание и действия всеки ден. Това каза в словото си при честването на 116 години от обявяване на Независимостта на България заместник – кметът на Благоевград Станислав Кимчев. 

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

Днес се събираме тук, за да отпразнуваме не просто една историческа дата, а ден, в който българският дух възкръсна с пълната си сила и величие, посочи Кимчев и отбеляза, че на този ден през 1908 г. е ден, в който нашите предци осъществяват вековната мечта на народа ни за свобода, достойнство и самоуправление. 

„Дълги години след Освобождението България беше зависима, ограничена, прикована към желанията на външни сили. Но на този ден в старата столица Велико Търново един горд народ надигна глас и провъзгласи на света – ние сме независими, ние ще решаваме съдбата си“, каза още зам.-кметът на Благоевград. Той посочи, че хората преди 116 години са били движени от страстта към свободата, стремежа към достойнство, от съзнанието, че свободата не е дар, а право, което заслужаваме. 

По думите му урокът, който предците ни оставиха, е че само с обединение, единство, решителност и вяра можем да постигнем най-великите си цели. Днес, повече от век по-късно ние, техните наследници, носим на плещите си същата отговорност, да запазим независимостта, която те извоюваха с труд, кръв, усилия, каза още Станислав Кимчев. 

Зам.-кметът посочи, че да бъдем независими не означава да бъдем само свободни от чужда власт, но и да бъдем единни, солидарни, смели в мечтите и делата си, „защото в нашите ръце е бъдещето на България, така, както преди 116 години бъдещето е било в ръцете на онези, които обявиха независимостта“. Кимчев призова никога не забравяме че и ние, както и те някога, можем да променяме света около нас, а всеки ден е шанс да изграждаме по-добро общество, по-силна държава, по-светло бъдеще за децата ни. Той призова днешният ден да не е само празник от миналото, но и повод да се замислим за бъдещето, в което страната ни ще продължи да бъде независима, суверенна и достойна нация сред останалите народи. Честит празник на всички, да живее свободна и независима България, каза още Кимчев. 

Днешният Ден на независимостта на България бе отбелязан в Благоевград с полагане на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на страната, поставена непосредствено до зала „22 септември“ в града. В празничната програма участваха военнослужещи от 3-то бригадно командване – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград. Венци и цветя пред паметната плоча положиха представители на местната и държавна власт, свещеници към храм „Въведение Богородично“ в града, представители на различни културни институции и политици.

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С рецитал и полагане на венци и цветя пред паметник "Загинали за Родината" в Петрич отбелязаха Независимостта на България
С тържествен ритуал в Плевен бяха отбелязани 116 години от обявяване на Независимостта на България
С военен ритуал, молебен и празнично хоро Варна чества Независимостта на България
Независимостта на България е акт, който предизвиква национална гордост, защото е осъществен изцяло със самостоятелни усилия, заяви Джевдет Чакъров
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Местен фокус
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Основна линия
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Контекст
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Сфера
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Контекст
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
В детайли
Адвокати намират за неприемливо ветото на президента по повод промените в Закона за адвокатурата и обявиха готовност за ефективни протести
Местен фокус
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
В детайли
Перник отбеляза тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Местен фокус
Историческа картина за Деня на независимостта представиха пред Военен клуб-Шумен членове на Родолюбивия комитет „Кан Крум Страшний“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.