Начало Контекст Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
651
България

Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян

Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоездачен клуб Troyan Horse, с подкрепата на Община Троян и доброволчески екип от 15 човека.Големият брой на желаещите да се присъединят надмина очакванията на организаторите, които бяха принудени да преустановят регистрациите, за да могат адекватно да отговорят на очакванията на състезателите и техните родители.

| 22 Септември 2024, 18:16 ч.
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Снимка © БТА

Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоездачен клуб Troyan Horse, с подкрепата на Община Троян и доброволчески екип от 15 човека. 

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 часа на централния площад ще бъде отслужен молебен за здраве и благоденствие, предвидена е и кратка програма, съобщиха от Областната администрация. В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя. 

В Мездра тържеството на градския площад ще започне в 10:00 часа с издигане на знамената на България, Европейския съюз и Община Мездра. Приветствие към гражданите ще отправи кметът на общината Иван Аспарухов, след което е предвидена тематична програма. От 10:30 часа по повод Европейския ден без автомобили ще се състои и традиционното състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от І до VІІ клас, съобщиха от общинската администрация.

В 12:52 часа

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Големият брой на желаещите да се присъединят надмина очакванията на организаторите, които бяха принудени да преустановят регистрациите, за да могат адекватно да отговорят на очакванията на състезателите и техните родители.

„Записах и двете си деца за участие, защото много обичат да карат колело, а организацията е на много високо ниво и се чувствам спокоен за тях. Състезанието ги прави щастливи, забавляват се много, а големият ми син се включва от самото му начало“, каза Георги Ковачев, родител на двама от младите състезатели.

Категориите, в които се състезаваха колоездачите, бяха седем: деца с баланс колела, деца до шест години, деца до осем години, момичета и момчета във възрастовата група до 10 години, момичета и момчета до 12 години, момичета и момчета – старша възраст (до 14 г.), юноши и девойки до 16 години.

Момичетата и момчетата младша и старша възраст преминаха по новото и технически сложно трасe Pump Track за тренировки на клуба, докато по-малките караха по маркиран и обезопасен маршрут в рамките на лесопарк „Турлата“.

„Аз съм тук с големия си син, който иска да стане байкър, има професионално колело и се състезава от години. Много обича да ремонтира колелета също така, познава всичките им части, това за него е страст и мечта, и иска да се развива професионално в тази посока. На мен това увлечение ми дава спокойствието, че има детството, което имахме ние някога“, посочи Марияна Кирилова, също родител на участник.

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост.

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и по Черноморието ще се увеличи. Валежи не се очакват. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София – около 8°, максималните - между 21° и 26°, за София – около 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане около средното за септември.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се увеличава, дока

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни взима участие в Срещата на върха за бъдещето, която се провежда днес и утре.

Той обясни, че по време на срещата, която се организира под егидата на Общото събрание на ООН, ще бъдат приети три важни документа - Пактът за бъдещето, Декларация за бъдещите поколения и Глобалният цифров договор. 

Пактът за бъдещето вече беше приет тази сутрин в Ню Йорк от всички държави членки на ООН въпреки предложенията за изменение, внесени от руската делегация. Със 143 гласа "за", 7 гласа "против" и 15 гласа "въздържал се" бе прието да не се разглеждат предложенията за изменения в текста на Пакта.

Служебният премиер поясни, че в него се засягат няколко важни теми - мирът и сигурността, бъдещите поколен

Всяко дете получи номер и чип, а времето му беше засечено и публикувано в страницата на клуба, за да може да види какво е постигнало.

Всички участници получиха подаръчни пакети, осигурени от спонсорите, а най-добрите трима във всяка категория - купи и медали. С най-голям интерес се очакваше томболата за два велосипеда, един от които е мечтаната от всяко дете „мекица“ – специално колело за планинско колоездене по неравности, поясни Димитър Вълев, член на колоездачен клуб Troyan Horse и организатор на състезанието. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час, . Леките автомобили преминават без изчакване. На вход трафикът също е и ...
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза пред медиите Тимур Халилов - нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния предсе ...
Историческа картина за Деня на независимостта представиха пред Военен клуб-Шумен членове на Родолюбивия комитет „Кан Крум Страшний“
Историческа картина за пресъздаване на ключови събития от 22 септември 1908 г. пред Военен клуб - Шумен представиха членове на Родолюбивия комитет „Кан Крум Страшний“. ...
Единни ли сме днес и отстояваме ли нашата независимост, попита в празничното си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански
„Независимостта не иска само признание, но и отговорност да работим заедно за развитието на Ямбол и на България”, каза в днешното си празнично слово кметът на Ямбол Вал ...
С тържествена церемония Видин отбеляза Деня на независимостта
С тържествена церемония Видин отбеляза 116-ата годишнина от Независимостта на България. Под звуците на националния химн на централния площад ‚Бдинци“ бяха издигнати зна ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
С фолклорен концерт и огнен спектакъл в Плевен продължи празничното честване на Независимостта на България
Празничните прояви по повод 116-ата годишнина от обявяване на Независимостта на България в Плевен продължиха с концерт.  На сцената на площад "Възраждане" се изявиха младите т ...
България отбеляза Деня на независимостта
С издигането на националния флаг на България в София и страната, с възстановки на историческото събитие, молебени, тържествена заря-проверка, състояла се във Велико Търново, в Бълг ...
Стотици хора се събраха на площада в Разлог, където почетоха загиналия пилот капитан Венцислав Дункин
Стотици хора се събраха тази вечер на централния площад в Разлог, където почетоха загиналия на 13 септември при катастрофа на учебно-боен самолет край Граф Игнатиево капитан В ...
Независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите интереси в един сложен и конфликтен свят, каза Рая Назарян
Днес независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите интереси в един сложен и конфликтен свят, каза председателят на Народното събрание Рая Назарян.  В празничния 22 ...
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни вз ...
Тикер в 22:24 ч.
Празничните прояви по повод 116-ата годишнина от обявяване на Независимостта на ...
Начало Контекст
651
България

Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян

Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоездачен клуб Troyan Horse, с подкрепата на Община Троян и доброволчески екип от 15 човека.Големият брой на желаещите да се присъединят надмина очакванията на организаторите, които бяха принудени да преустановят регистрациите, за да могат адекватно да отговорят на очакванията на състезателите и техните родители.

| 22 Септември 2024, 18:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Повече от 220 участници имаше в колоездачното състезание „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян
Снимка © БТА

Повече от 220 участници се състезаваха в „Детско маунтинбайк предизвикателство“ в Троян. Състезанието, което се състои за трета поредна година е организирано от колоездачен клуб Troyan Horse, с подкрепата на Община Троян и доброволчески екип от 15 човека. 

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 часа на централния площад ще бъде отслужен молебен за здраве и благоденствие, предвидена е и кратка програма, съобщиха от Областната администрация. В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя. 

В Мездра тържеството на градския площад ще започне в 10:00 часа с издигане на знамената на България, Европейския съюз и Община Мездра. Приветствие към гражданите ще отправи кметът на общината Иван Аспарухов, след което е предвидена тематична програма. От 10:30 часа по повод Европейския ден без автомобили ще се състои и традиционното състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от І до VІІ клас, съобщиха от общинската администрация.

В 12:52 часа

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Големият брой на желаещите да се присъединят надмина очакванията на организаторите, които бяха принудени да преустановят регистрациите, за да могат адекватно да отговорят на очакванията на състезателите и техните родители.

„Записах и двете си деца за участие, защото много обичат да карат колело, а организацията е на много високо ниво и се чувствам спокоен за тях. Състезанието ги прави щастливи, забавляват се много, а големият ми син се включва от самото му начало“, каза Георги Ковачев, родител на двама от младите състезатели.

Категориите, в които се състезаваха колоездачите, бяха седем: деца с баланс колела, деца до шест години, деца до осем години, момичета и момчета във възрастовата група до 10 години, момичета и момчета до 12 години, момичета и момчета – старша възраст (до 14 г.), юноши и девойки до 16 години.

Момичетата и момчетата младша и старша възраст преминаха по новото и технически сложно трасe Pump Track за тренировки на клуба, докато по-малките караха по маркиран и обезопасен маршрут в рамките на лесопарк „Турлата“.

„Аз съм тук с големия си син, който иска да стане байкър, има професионално колело и се състезава от години. Много обича да ремонтира колелета също така, познава всичките им части, това за него е страст и мечта, и иска да се развива професионално в тази посока. На мен това увлечение ми дава спокойствието, че има детството, което имахме ние някога“, посочи Марияна Кирилова, също родител на участник.

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост.

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и по Черноморието ще се увеличи. Валежи не се очакват. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София – около 8°, максималните - между 21° и 26°, за София – около 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане около средното за септември.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се увеличава, дока

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк. Страната ни взима участие в Срещата на върха за бъдещето, която се провежда днес и утре.

Той обясни, че по време на срещата, която се организира под егидата на Общото събрание на ООН, ще бъдат приети три важни документа - Пактът за бъдещето, Декларация за бъдещите поколения и Глобалният цифров договор. 

Пактът за бъдещето вече беше приет тази сутрин в Ню Йорк от всички държави членки на ООН въпреки предложенията за изменение, внесени от руската делегация. Със 143 гласа "за", 7 гласа "против" и 15 гласа "въздържал се" бе прието да не се разглеждат предложенията за изменения в текста на Пакта.

Служебният премиер поясни, че в него се засягат няколко важни теми - мирът и сигурността, бъдещите поколен

Всяко дете получи номер и чип, а времето му беше засечено и публикувано в страницата на клуба, за да може да види какво е постигнало.

Всички участници получиха подаръчни пакети, осигурени от спонсорите, а най-добрите трима във всяка категория - купи и медали. С най-голям интерес се очакваше томболата за два велосипеда, един от които е мечтаната от всяко дете „мекица“ – специално колело за планинско колоездене по неравности, поясни Димитър Вълев, член на колоездачен клуб Troyan Horse и организатор на състезанието. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза Тимур Халилов
Историческа картина за Деня на независимостта представиха пред Военен клуб-Шумен членове на Родолюбивия комитет „Кан Крум Страшний“
Единни ли сме днес и отстояваме ли нашата независимост, попита в празничното си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански
С тържествена церемония Видин отбеляза Деня на независимостта
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
С фолклорен концерт и огнен спектакъл в Плевен продължи празничното честване на Независимостта на България
В детайли
България отбеляза Деня на независимостта
Контекст
Стотици хора се събраха на площада в Разлог, където почетоха загиналия пилот капитан Венцислав Дункин
Сфера
Независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите интереси в един сложен и конфликтен свят, каза Рая Назарян
На преден план
Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Ню Йорк
Местен фокус
Около 500 метра е опашката от изчакващи товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата" към този час
Основна линия
Независимостта е състояние на духа, а вярата винаги крепи духа, казаха граждани на Добрич
Контекст
Туристи от страната отбелязаха Деня на независимостта с поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ край Смолян
Сфера
Цветан Енчев е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „ДПС – Ново начало“ във Видин
Контекст
Иво Цанев е водач на листата на „ДПС- Ново начало“ за 6-и МИР-Враца на предстоящите извънредни парламентарни избори
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.