Начало Контекст Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление
10193
България

Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление

Народното събрание гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление на сектора.Текстовете бяха гласувани анблок със 132 гласа „за“.

| 25 Септември 2024, 18:51 ч.
Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление
Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление
Снимка © БТА

Народното събрание гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление на сектора. Текстовете бяха гласувани анблок със 132 гласа „за“. С тях се създава възможност Държавен фонд „Земеделие“ да има право да задържа до 25% от средствата, получени в резултат на намаления и изключвания, които ще се разпределят за държавни помощи.

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Вносители на законопроекта са Иван Иванов („БСП за България“), Атидже Алиева-Вели (ДПС), Десислава Танева и Мария Белова (ГЕРБ-СДС). С приетите текстове се създава правно основание България да се възползва от възможността, предвидена в европейски регламент, свързан с мониторинга на Общата селскостопанска политика.

Приетите текстове предвиждат индивидуалните административни актове, с които се отказва изцяло или частично изплащането на безвъзмездна финансова помощ по интервенциите, включени в Стратегическия план, Държавен фонд "Земеделие" или Управляващият орган на Стратегическия план, да се издават в срок до 31 декември на годината, следваща годината на подаване на заявления за подпомагане.  

С промените се уточняват сроковете за давност, които се прилагат при издаването на решение за налагане на финансова корекция и акт за установяване на публично държавно вземане. Прецизира се от кой момент административните актове се считат за връчени. Уточнен е моментът, от който земеделските стопани се смятат за активни при кандидатстване за директни плащания. 

Ивайло Чорбов от „Възраждане“ заяви в хода на разискванията, че с гласуваните промени се създават правни основания за европейско подпомагане на българските земеделски производители по отношение на възможността те да могат да сключват застраховки за своите пропаднали площи. Колегата му Даниел Петров обясни, че земеделците ще могат да получават средства по Стратегическия план за застраховки, с които да бъдат подпомагани. Ние благодарим на ЕС, че ни е дал средства по Стратегическия план, за да могат производителите да си платят застраховките, но по този начин се изкривява цялата философия на земеделието, коментира Петров. 

Законопроектът бе гласуван на първо четене на 11 септември. 

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Служители на реда и граждани на излет помогнаха на младеж, пострадал при спускане с велосипед в труднодостъпна местност край Търговище, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – Търговище. 

Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 вчера в 17:25 часа. Отзовават се служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) и на Районното управление (РУ) – Търговище. 

14-годишният младеж бил със свои връстници. При спускане с велосипеда си - планински бегач, по една от пътеките от хижа „Младост“, в района на туристическия обект „Мисионис“, то е паднало и се е ударило лошо. Бил е с обездвижен крак. 

Дошлите на място полицаи и пожарникари са достигнали до момчето и са го качили на носилка, която са носили в труднопроходимата местност. В носенето се включили трима пожарникари и

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Тикер в 11:30 ч.
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хаск ...
Начало Контекст
10193
България

Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление

Народното събрание гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление на сектора.Текстовете бяха гласувани анблок със 132 гласа „за“.

| 25 Септември 2024, 18:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление
Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление
Снимка © БТА

Народното събрание гласува на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се подобрява финансовото управление на сектора. Текстовете бяха гласувани анблок със 132 гласа „за“. С тях се създава възможност Държавен фонд „Земеделие“ да има право да задържа до 25% от средствата, получени в резултат на намаления и изключвания, които ще се разпределят за държавни помощи.

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Вносители на законопроекта са Иван Иванов („БСП за България“), Атидже Алиева-Вели (ДПС), Десислава Танева и Мария Белова (ГЕРБ-СДС). С приетите текстове се създава правно основание България да се възползва от възможността, предвидена в европейски регламент, свързан с мониторинга на Общата селскостопанска политика.

Приетите текстове предвиждат индивидуалните административни актове, с които се отказва изцяло или частично изплащането на безвъзмездна финансова помощ по интервенциите, включени в Стратегическия план, Държавен фонд "Земеделие" или Управляващият орган на Стратегическия план, да се издават в срок до 31 декември на годината, следваща годината на подаване на заявления за подпомагане.  

С промените се уточняват сроковете за давност, които се прилагат при издаването на решение за налагане на финансова корекция и акт за установяване на публично държавно вземане. Прецизира се от кой момент административните актове се считат за връчени. Уточнен е моментът, от който земеделските стопани се смятат за активни при кандидатстване за директни плащания. 

Ивайло Чорбов от „Възраждане“ заяви в хода на разискванията, че с гласуваните промени се създават правни основания за европейско подпомагане на българските земеделски производители по отношение на възможността те да могат да сключват застраховки за своите пропаднали площи. Колегата му Даниел Петров обясни, че земеделците ще могат да получават средства по Стратегическия план за застраховки, с които да бъдат подпомагани. Ние благодарим на ЕС, че ни е дал средства по Стратегическия план, за да могат производителите да си платят застраховките, но по този начин се изкривява цялата философия на земеделието, коментира Петров. 

Законопроектът бе гласуван на първо четене на 11 септември. 

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Служители на реда и граждани на излет помогнаха на младеж, пострадал при спускане с велосипед в труднодостъпна местност край Търговище, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – Търговище. 

Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 вчера в 17:25 часа. Отзовават се служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) и на Районното управление (РУ) – Търговище. 

14-годишният младеж бил със свои връстници. При спускане с велосипеда си - планински бегач, по една от пътеките от хижа „Младост“, в района на туристическия обект „Мисионис“, то е паднало и се е ударило лошо. Бил е с обездвижен крак. 

Дошлите на място полицаи и пожарникари са достигнали до момчето и са го качили на носилка, която са носили в труднопроходимата местност. В носенето се включили трима пожарникари и

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
На преден план
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Сфера
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.