Начало Местен фокус Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес
8863
България

Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес

За провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. възродителен процес се призовава в сигнал, подаден до Военно-окръжна прокуратура, от председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски и заместник-председателите на ПГ Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Това съобщи пресцентърът на "ДПС - Ново начало".“Настояваме ръководената от Вас институция незабавно да предприеме действия по установяване и проверка на фактите за събитията от 1984 г., както и за тези от 1989г. и на по-късен етап, като при установяване на извършени престъпления, да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани”, пишат вносителите на сигнала.

| 26 Септември 2024, 08:12 ч.
Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес
Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес
Снимка © Минко Чернев / БТА

За провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. възродителен процес се призовава в сигнал, подаден до Военно-окръжна прокуратура, от председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски и заместник-председателите на ПГ Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Това съобщи пресцентърът на "ДПС - Ново начало".

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

“Настояваме ръководената от Вас институция незабавно да предприеме действия по установяване и проверка на фактите за събитията от 1984 г., както и за тези от 1989г. и на по-късен етап, като при установяване на извършени престъпления, да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани”, пишат вносителите на сигнала. 

В сигнала вносителите припомнят, че през 2022 г. Софийският апелативен съд постанови на Военно-окръжната прокуратура да продължи разследването за престъпленията срещу българските турци и мюсюлмани и отмени решението за прекратяване на наказателното производства. Това ще позволи да се избегне поредно неглижиране на случая с мотив, че е изтекла абсолютната давност за зверствата на комунистическия режим и репресивния апарат на тоталитаризма.

"Сега ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. “възродителен процес”, но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 г.", посочи вчера Делян Пеевски.

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Процедурата за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система – такава, каквато я бяха замислили, бяха осъществили и Конституционният съд върна обратно. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Според нея добри резултати може да има само при преосмисляне в хората, които работят в системата. Всички имаме нужда начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие от българските граждани, добави Йотова.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:32 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
8863
България

Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес

За провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. възродителен процес се призовава в сигнал, подаден до Военно-окръжна прокуратура, от председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски и заместник-председателите на ПГ Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Това съобщи пресцентърът на "ДПС - Ново начало".“Настояваме ръководената от Вас институция незабавно да предприеме действия по установяване и проверка на фактите за събитията от 1984 г., както и за тези от 1989г. и на по-късен етап, като при установяване на извършени престъпления, да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани”, пишат вносителите на сигнала.

| 26 Септември 2024, 08:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес
Депутати от ДПС и Делян Пеевски подадоха сигнал във Военно-окръжна прокуратура за провеждането на справедлив съдебен процес за възродителния процес
Снимка © Минко Чернев / БТА

За провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. възродителен процес се призовава в сигнал, подаден до Военно-окръжна прокуратура, от председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски и заместник-председателите на ПГ Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Това съобщи пресцентърът на "ДПС - Ново начало".

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

“Настояваме ръководената от Вас институция незабавно да предприеме действия по установяване и проверка на фактите за събитията от 1984 г., както и за тези от 1989г. и на по-късен етап, като при установяване на извършени престъпления, да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани”, пишат вносителите на сигнала. 

В сигнала вносителите припомнят, че през 2022 г. Софийският апелативен съд постанови на Военно-окръжната прокуратура да продължи разследването за престъпленията срещу българските турци и мюсюлмани и отмени решението за прекратяване на наказателното производства. Това ще позволи да се избегне поредно неглижиране на случая с мотив, че е изтекла абсолютната давност за зверствата на комунистическия режим и репресивния апарат на тоталитаризма.

"Сега ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. “възродителен процес”, но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 г.", посочи вчера Делян Пеевски.

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Процедурата за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система – такава, каквато я бяха замислили, бяха осъществили и Конституционният съд върна обратно. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Според нея добри резултати може да има само при преосмисляне в хората, които работят в системата. Всички имаме нужда начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие от българските граждани, добави Йотова.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.