Начало Местен фокус Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ
10079
България

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ, когато според правилата на Изборния кодекс, не може да се провежда пленарно заседание.Това обявиха пред медиите в кулоарите на парламента Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

| 26 Септември 2024, 23:46 ч.
Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ
Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ
Снимка © DFA

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ, когато според правилата на Изборния кодекс, не може да се провежда пленарно заседание. Това обявиха пред медиите в кулоарите на парламента Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

Тийнейджър е задържан от служители на Рaйонно управление - Септември за притежание на наркотици, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

На централния булевард вчера в града полицаи са извършили проверка на 17-годишно момче. Така станало ясно, че младежът носи в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, който се оказала синтетичен канабиноид, добавят още от полицията.

Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на Районно управление -Септември. По случая е образувано бързо производство, поясняват те.

Припомняме, че трима бяха задържани през почивните дни в областта за притежание на наркотици, като срещу тях също се водят бързи производства.

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан по подозрение за измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР  в града. Днес мъжът е отведен за срок до 24 часа в Шесто Районно управление след придобити първоначални данни, че е осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.

В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна прокуратура- Пловдив.

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Балабанов посочи, че квесторите заключват вратите, за да не могат да се върнат обратно в пленара зала, а осветлението вътре е изключено. 

"В момента, в който замириса на пари, на крадене на пари, през Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), нещо, което работещите в Маришкия басейн не подкрепят, и бяха цял ден в залата, за да изразят своето нежелание това да се случи, в момента, в който замириса на пари ПП-ДБ, ДПС на Делян Пеевски и ГЕРБ се събраха тутакси",заяви Йорданов. 

В началото на днешното пленарно заседание като точки в дневния ред бяха включени промени в Пътната карта за климатична неутралност и проект на решение относно изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост в компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава REPowerEU. 

За тях е най-важно да вземат парите, да ги насочат към собствените си фирми, а това, че 30 хиляди човека ще останат без работа, въобще не им пука, посочи Йорданов. 

Станислав Балабанов коментира изказване на Теменужка Петкова, която е заявила, че това действие, което днес се опитват да правят трите партии от ГЕРБ, ДПС на Делян Пеевски и ПП-ДБ, е първата стъпка към приватизация на ТЕЦ-овете, това е "мракобесен закон", който ще остави хората без работа, каза Балабанов, отбелязвайки, че това са думи на Теменужка Петкова като енергиен министър. По думите на Балабанов с усвояването на два милиарда ще бъдат закрити топлоелектрическите централи и на тяхно място ще бъдат разкрити фотоволтаици, ще бъдат създадени 20-30 работни места, а 30 хиляди души ще останат без работа.  

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

От днес започва есенната кампания за кастрация на бездомни кучета и котки, организирана от Община Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Манипулациите ще се извършват в общинския приют за безстопанствени кучета. 

Необходимо е предварително записване от граждани, които се грижат за бездомни кучета и котки, което става на телефон 0887311884. Кастрациите ще се извършват в дните от 21 до 26 октомври. Администарцията призовава гражданите да бъдат активни по време на кампанията, защото бездомните животни са обща отговорност и не трябва да се допуска тяхната популация да расте. 

Всички кучета и котки ще получат необходимите грижи от специалистите в приюта в напълно обновената операционна, допълниха от общинския пресцентър.

Припомняме, че в общинския приют в Казанлък бяха направени редица обновления. Изцяло ремонтирано е помещението за

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Тошко Йорданов заяви, че тази сглобка е само за пари. Той обясни, че Росица Кирова е заявила, че прекъсва заседанието, до 00:00 часа тази вечер би могла да го възобнови. След 00:00 часа не могат да подновят това заседание, защото ще нарушат изборния закон, заяви Йорданов. 

Оставаме до 00:00 часа, за да спазим максимално закона. Дори да направят извънредно заседание няма да им свърши работа, защото на 30-и септември изтича срокът, за да могат да усвоят парите по ПВУ, посочи Балабанов. 

Терминологията да загубим парите не е точна, терминологията е няма да им позволим да откраднат два милиарда, заяви Йорданов. Това са пари, които да бъдат откраднати, културният термин е усвояване, но това не са пари за развитие на икономиката, добави Тошко Йорданов. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:38 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
10079
България

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ, когато според правилата на Изборния кодекс, не може да се провежда пленарно заседание.Това обявиха пред медиите в кулоарите на парламента Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

| 26 Септември 2024, 23:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ
Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ
Снимка © DFA

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ, когато според правилата на Изборния кодекс, не може да се провежда пленарно заседание. Това обявиха пред медиите в кулоарите на парламента Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

Тийнейджър е задържан от служители на Рaйонно управление - Септември за притежание на наркотици, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

На централния булевард вчера в града полицаи са извършили проверка на 17-годишно момче. Така станало ясно, че младежът носи в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, който се оказала синтетичен канабиноид, добавят още от полицията.

Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на Районно управление -Септември. По случая е образувано бързо производство, поясняват те.

Припомняме, че трима бяха задържани през почивните дни в областта за притежание на наркотици, като срещу тях също се водят бързи производства.

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан по подозрение за измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР  в града. Днес мъжът е отведен за срок до 24 часа в Шесто Районно управление след придобити първоначални данни, че е осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.

В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна прокуратура- Пловдив.

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Балабанов посочи, че квесторите заключват вратите, за да не могат да се върнат обратно в пленара зала, а осветлението вътре е изключено. 

"В момента, в който замириса на пари, на крадене на пари, през Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), нещо, което работещите в Маришкия басейн не подкрепят, и бяха цял ден в залата, за да изразят своето нежелание това да се случи, в момента, в който замириса на пари ПП-ДБ, ДПС на Делян Пеевски и ГЕРБ се събраха тутакси",заяви Йорданов. 

В началото на днешното пленарно заседание като точки в дневния ред бяха включени промени в Пътната карта за климатична неутралност и проект на решение относно изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост в компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава REPowerEU. 

За тях е най-важно да вземат парите, да ги насочат към собствените си фирми, а това, че 30 хиляди човека ще останат без работа, въобще не им пука, посочи Йорданов. 

Станислав Балабанов коментира изказване на Теменужка Петкова, която е заявила, че това действие, което днес се опитват да правят трите партии от ГЕРБ, ДПС на Делян Пеевски и ПП-ДБ, е първата стъпка към приватизация на ТЕЦ-овете, това е "мракобесен закон", който ще остави хората без работа, каза Балабанов, отбелязвайки, че това са думи на Теменужка Петкова като енергиен министър. По думите на Балабанов с усвояването на два милиарда ще бъдат закрити топлоелектрическите централи и на тяхно място ще бъдат разкрити фотоволтаици, ще бъдат създадени 20-30 работни места, а 30 хиляди души ще останат без работа.  

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

От днес започва есенната кампания за кастрация на бездомни кучета и котки, организирана от Община Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Манипулациите ще се извършват в общинския приют за безстопанствени кучета. 

Необходимо е предварително записване от граждани, които се грижат за бездомни кучета и котки, което става на телефон 0887311884. Кастрациите ще се извършват в дните от 21 до 26 октомври. Администарцията призовава гражданите да бъдат активни по време на кампанията, защото бездомните животни са обща отговорност и не трябва да се допуска тяхната популация да расте. 

Всички кучета и котки ще получат необходимите грижи от специалистите в приюта в напълно обновената операционна, допълниха от общинския пресцентър.

Припомняме, че в общинския приют в Казанлък бяха направени редица обновления. Изцяло ремонтирано е помещението за

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Тошко Йорданов заяви, че тази сглобка е само за пари. Той обясни, че Росица Кирова е заявила, че прекъсва заседанието, до 00:00 часа тази вечер би могла да го възобнови. След 00:00 часа не могат да подновят това заседание, защото ще нарушат изборния закон, заяви Йорданов. 

Оставаме до 00:00 часа, за да спазим максимално закона. Дори да направят извънредно заседание няма да им свърши работа, защото на 30-и септември изтича срокът, за да могат да усвоят парите по ПВУ, посочи Балабанов. 

Терминологията да загубим парите не е точна, терминологията е няма да им позволим да откраднат два милиарда, заяви Йорданов. Това са пари, които да бъдат откраднати, културният термин е усвояване, но това не са пари за развитие на икономиката, добави Тошко Йорданов. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.