Начало Местен фокус Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев
9970
България

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев от ГЕРБ - СДС, след като пленарното заседание на парламента беше прекратено.Двата проекта на решения, внесени от ГЕРБ-СДС и депутати от ПГ на ДПС, даваха възможност тези пари да дойдат, поясни той. За съжаление, изтъкна Добрев, с този цирк, който се разигра в пленарна зала, загубихме безвъзвратно много милиарди средства от европейските фондове, защото крайният срок беше 30 септември, а заседание на парламента до 30 септември не може да има, защото от 27 септември започва предизборната кампания.

| 26 Септември 2024, 23:53 ч.
Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев
Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев
Снимка © DFA

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев от ГЕРБ - СДС, след като пленарното заседание на парламента беше прекратено. Двата проекта на решения, внесени от ГЕРБ-СДС и депутати от ПГ на ДПС, даваха възможност тези пари да дойдат, поясни той. За съжаление, изтъкна Добрев, с този цирк, който се разигра в пленарна зала, загубихме безвъзвратно много милиарди средства от европейските фондове, защото крайният срок беше 30 септември, а заседание на парламента до 30 септември не може да има, защото от 27 септември започва предизборната кампания. Той посочи, че цяла сутрин са преговаряли с председателите на синдикалните организации и са уточнявали текстовете, в които се предвижда да бъдат дадени 500 млн.лв. за възстановяване и рекултивиране на терените на мините. „Възраждане“ и БСП направиха едно активно мероприятие, за да загуби България милиарди от европейските фондове, добави Делян Добрев.

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Кой има интерес България да губи средства от ЕС, попита той.

Интерес има проруската партия „Възраждане“, която, освен всичко друго е евроскептична, която иска да ревизира нашето членство в ЕС и НАТО, и това е един от инструментите – да се разказва как ЕС иска да затвори енергетиката ни и как не дава никакви средства на миньорите и останалите заети в тази сфера, това е политическият ни прочит, коментира Йордан Цонев от ПГ на ДПС. Другият виновник да бъде толкова усложнен процесът по усвояване на парите са „Продължаваме промяната-Демократична Българя“ и в частност Асен Василев, който е поставил условията в плана за възстановяване.

В това решение са предвидени гаранции и е записано, че парите ще отидат само за хората от Маришкия басейн, обясни колегата му Станислав Анастасов. Става дума за 500 млн. лв. конкретно за миньорите и енергетиците, което на практика удвоява гласувания вече ресурс от 250 млн.лв. на година, за следващите две години щеше да е глътка свеж въздух, която беше провалена, подчерта депутатът. 

Този ресурс, който щяхме да получим безвъзмездно от ЕС, сега трябва да бъде осигурен от националния бюджет на България, обясни Теменужка Петкова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Хубаво е, по думите , онези партии, които провалиха заседанието и проявяват псевдозагриженост за българските миньори, да кажат откъде ще дойдат тези средства, от какво и кого ще лишим от половин милиард, коя сфера ще лишим от тези пари, за да осигурим парите за българските миньори, поиска тя.

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени мест

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва съдия Владислава Цариградска. Очаква се на заседанието да бъде предоставена информация относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретните искания, отправени от нея.

Името на съдия Цариградска бе свързано със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше убит в София на 31 януари тази година. Тогава прокуратура влезе на проверка в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, а клубът бе свързван с Божанов. По време на обиските бяха иззети компютри и различни материали, носители на информация.

Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо те са го посещавали. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е бил Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

До средата на 2026 г. летище София ще разполага с площадка за авиационна фотография. Това обяви на среща с авиофотографската (спотърска) общност Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект - оператор на летище София. Площадката е част от проект за фотоволтаичен парк на летището, чието проектиране е в ход, отбеляза за той.

Днес на летище София се провежда Ден на отворените врати, на който спотъри и любители на авиацията могат да се докоснат до атмосферата на аеропорта. За тях е осигурен контролиран достъп до различни места на летището и летателното поле, с възможност да заснемат от близо излитащите и кацащите самолети, както и организацията на работа. 

Любителите на авиацията посетиха също противопожарната команда на летището, както и се запознаха как работи специалният автомобил, измерващ сцеплението и спирачните усилия на пистата. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:33 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
9970
България

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев от ГЕРБ - СДС, след като пленарното заседание на парламента беше прекратено.Двата проекта на решения, внесени от ГЕРБ-СДС и депутати от ПГ на ДПС, даваха възможност тези пари да дойдат, поясни той. За съжаление, изтъкна Добрев, с този цирк, който се разигра в пленарна зала, загубихме безвъзвратно много милиарди средства от европейските фондове, защото крайният срок беше 30 септември, а заседание на парламента до 30 септември не може да има, защото от 27 септември започва предизборната кампания.

| 26 Септември 2024, 23:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев
Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев
Снимка © DFA

Това беше последната възможност да спасим повече от 2 млрд. лв. по плана за възстановяване, коментира Делян Добрев от ГЕРБ - СДС, след като пленарното заседание на парламента беше прекратено. Двата проекта на решения, внесени от ГЕРБ-СДС и депутати от ПГ на ДПС, даваха възможност тези пари да дойдат, поясни той. За съжаление, изтъкна Добрев, с този цирк, който се разигра в пленарна зала, загубихме безвъзвратно много милиарди средства от европейските фондове, защото крайният срок беше 30 септември, а заседание на парламента до 30 септември не може да има, защото от 27 септември започва предизборната кампания. Той посочи, че цяла сутрин са преговаряли с председателите на синдикалните организации и са уточнявали текстовете, в които се предвижда да бъдат дадени 500 млн.лв. за възстановяване и рекултивиране на терените на мините. „Възраждане“ и БСП направиха едно активно мероприятие, за да загуби България милиарди от европейските фондове, добави Делян Добрев.

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Кой има интерес България да губи средства от ЕС, попита той.

Интерес има проруската партия „Възраждане“, която, освен всичко друго е евроскептична, която иска да ревизира нашето членство в ЕС и НАТО, и това е един от инструментите – да се разказва как ЕС иска да затвори енергетиката ни и как не дава никакви средства на миньорите и останалите заети в тази сфера, това е политическият ни прочит, коментира Йордан Цонев от ПГ на ДПС. Другият виновник да бъде толкова усложнен процесът по усвояване на парите са „Продължаваме промяната-Демократична Българя“ и в частност Асен Василев, който е поставил условията в плана за възстановяване.

В това решение са предвидени гаранции и е записано, че парите ще отидат само за хората от Маришкия басейн, обясни колегата му Станислав Анастасов. Става дума за 500 млн. лв. конкретно за миньорите и енергетиците, което на практика удвоява гласувания вече ресурс от 250 млн.лв. на година, за следващите две години щеше да е глътка свеж въздух, която беше провалена, подчерта депутатът. 

Този ресурс, който щяхме да получим безвъзмездно от ЕС, сега трябва да бъде осигурен от националния бюджет на България, обясни Теменужка Петкова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Хубаво е, по думите , онези партии, които провалиха заседанието и проявяват псевдозагриженост за българските миньори, да кажат откъде ще дойдат тези средства, от какво и кого ще лишим от половин милиард, коя сфера ще лишим от тези пари, за да осигурим парите за българските миньори, поиска тя.

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени мест

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва съдия Владислава Цариградска. Очаква се на заседанието да бъде предоставена информация относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретните искания, отправени от нея.

Името на съдия Цариградска бе свързано със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше убит в София на 31 януари тази година. Тогава прокуратура влезе на проверка в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, а клубът бе свързван с Божанов. По време на обиските бяха иззети компютри и различни материали, носители на информация.

Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо те са го посещавали. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е бил Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

До средата на 2026 г. летище София ще разполага с площадка за авиационна фотография. Това обяви на среща с авиофотографската (спотърска) общност Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект - оператор на летище София. Площадката е част от проект за фотоволтаичен парк на летището, чието проектиране е в ход, отбеляза за той.

Днес на летище София се провежда Ден на отворените врати, на който спотъри и любители на авиацията могат да се докоснат до атмосферата на аеропорта. За тях е осигурен контролиран достъп до различни места на летището и летателното поле, с възможност да заснемат от близо излитащите и кацащите самолети, както и организацията на работа. 

Любителите на авиацията посетиха също противопожарната команда на летището, както и се запознаха как работи специалният автомобил, измерващ сцеплението и спирачните усилия на пистата. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.