Начало Местен фокус Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание
10221
България

Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание

Парламентът бе поруган с хулигански прояви - дърпане на кабели, чупене на високоговорители, бутане на депутати.Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за последното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание преди началото на предизборната кампания.

| 26 Септември 2024, 23:56 ч.
Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание
Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание
Снимка © DFA

Парламентът бе поруган с хулигански прояви - дърпане на кабели, чупене на високоговорители, бутане на депутати. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за последното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание преди началото на предизборната кампания. Петков, заедно с Асен Василев и Николай Денков заяви, че от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" подкрепят предлаганото проекторешение за промени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Станислав Анастасов от ДПС, защото тези пари са нужни на България и най-вече на българските миньори. Петков заяви, че са избрали да подкрепят Плана за възстановяване и устойчивост.  Това са европейските средства, за които осем месеца се борим, добави той.

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Мисля, че Българското национално радио (БНР) е длъжник на три категории хора – децата, подрастващите, хората в неравностойно положение и екосистемата, в която живеем. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Хелия Чавдарова, която бе третият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Диалогът със слушателите е загубен сякаш отдавна. Иска ми се той да бъде възвърнат първо с журналистиката, която ние предлагаме и която докосва хората и техните проблеми“, отбеляза Чавдарова. Според нея трябва да има място, на което хората да съобщават своите сигнали. „Ние да отиваме да проверяваме тези сигнали, да видим защо един човек в неравностойно положение не може да мине по тази улица…“, отбеляза тя.

Според нея процесът трябва да се смята за завършен тогава, когато радиото се връща към кон

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Видяхме хора, които нямат аргументи, да трошат парламента. Като им свършиха аргументите, взеха да пускат чалга на микрофона на парламента от трибуната, да дърпат кабелите и да трошат, коментира Асен Василев. Той посочи, че преди една година тази програма е била подготвена и тогава е минала през парламента с определени дефекти, защото тогава, по думите на Василев, ГЕРБ са си правили тънки сметки да не загубят миньорски вот.

Сега, една година по-късно, им дойде акълът в главата, и казаха, че трябва да се приеме, защото 30 септември 2024 г. е крайният срок ние да поискаме над 500 млн. евро за българската енергетика, посочи Василев и добави, че е нормално да се стигне до ескалация, след като това се прави в последния ден на парламента, насила. Нормално е това да доведе до ескалация, защото така не се прави, защото имахме една година това да се случи по нормалния начин, добави той. 

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков заяви, че промените в енергетиката се случват и ще се случват, така, както е по целия свят. България да стои на нива от 50-те години на миналия век и да очаква да бъде конкурентна, няма как да се случи, посочи Денков и отбеляза, че средствата по ПВУ са необходими на хората.

Сега пак ще станат промените, но хората няма да имат пари и това ще е благодарение на "Възраждане" и ИТН, констатира той. Така че след два, три, шест месеца, когато няма достатъчно пари за миньорите – да знаете, че е заради това, което стана днес, добави той. 

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:32 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
10221
България

Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание

Парламентът бе поруган с хулигански прояви - дърпане на кабели, чупене на високоговорители, бутане на депутати.Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за последното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание преди началото на предизборната кампания.

| 26 Септември 2024, 23:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание
Парламентът бе поруган с хулигански прояви, каза Кирил Петков за днешното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание
Снимка © DFA

Парламентът бе поруган с хулигански прояви - дърпане на кабели, чупене на високоговорители, бутане на депутати. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за последното пленарно заседание на 50-ото Народно събрание преди началото на предизборната кампания. Петков, заедно с Асен Василев и Николай Денков заяви, че от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" подкрепят предлаганото проекторешение за промени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Станислав Анастасов от ДПС, защото тези пари са нужни на България и най-вече на българските миньори. Петков заяви, че са избрали да подкрепят Плана за възстановяване и устойчивост.  Това са европейските средства, за които осем месеца се борим, добави той.

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Мисля, че Българското национално радио (БНР) е длъжник на три категории хора – децата, подрастващите, хората в неравностойно положение и екосистемата, в която живеем. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Хелия Чавдарова, която бе третият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Диалогът със слушателите е загубен сякаш отдавна. Иска ми се той да бъде възвърнат първо с журналистиката, която ние предлагаме и която докосва хората и техните проблеми“, отбеляза Чавдарова. Според нея трябва да има място, на което хората да съобщават своите сигнали. „Ние да отиваме да проверяваме тези сигнали, да видим защо един човек в неравностойно положение не може да мине по тази улица…“, отбеляза тя.

Според нея процесът трябва да се смята за завършен тогава, когато радиото се връща към кон

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Видяхме хора, които нямат аргументи, да трошат парламента. Като им свършиха аргументите, взеха да пускат чалга на микрофона на парламента от трибуната, да дърпат кабелите и да трошат, коментира Асен Василев. Той посочи, че преди една година тази програма е била подготвена и тогава е минала през парламента с определени дефекти, защото тогава, по думите на Василев, ГЕРБ са си правили тънки сметки да не загубят миньорски вот.

Сега, една година по-късно, им дойде акълът в главата, и казаха, че трябва да се приеме, защото 30 септември 2024 г. е крайният срок ние да поискаме над 500 млн. евро за българската енергетика, посочи Василев и добави, че е нормално да се стигне до ескалация, след като това се прави в последния ден на парламента, насила. Нормално е това да доведе до ескалация, защото така не се прави, защото имахме една година това да се случи по нормалния начин, добави той. 

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков заяви, че промените в енергетиката се случват и ще се случват, така, както е по целия свят. България да стои на нива от 50-те години на миналия век и да очаква да бъде конкурентна, няма как да се случи, посочи Денков и отбеляза, че средствата по ПВУ са необходими на хората.

Сега пак ще станат промените, но хората няма да имат пари и това ще е благодарение на "Възраждане" и ИТН, констатира той. Така че след два, три, шест месеца, когато няма достатъчно пари за миньорите – да знаете, че е заради това, което стана днес, добави той. 

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.