Начало На преден план През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори
12058
България

През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори

Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през следващата седмица да получим машините и да стартираме същинския процес, изтъкна министър Мундров и потвърди, че всички дейности се реализират по първоначално начертания график и без забавяне.Министърът припомни, че за първи път беше показана на обществеността залата, където се извършва самото удостоверяване на машините.

| 27 Септември 2024, 16:31 ч.
През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори
През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори
Снимка © Министерски съвет

До дни се очаква да започне удостоверяването на машините за предстоящите избори, докладва служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по време на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев регулярна среща за подготовката на вота на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през следващата седмица да получим машините и да стартираме същинския процес, изтъкна министър Мундров и потвърди, че всички дейности се реализират по първоначално начертания график и без забавяне. Министърът припомни, че за първи път беше показана на обществеността залата, където се извършва самото удостоверяване на машините. 

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов докладва за резултатите от проведените срещи с областните управители и представителите на териториалните звена на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в районите за планиране. Предстои министър Карадимов да инициира и последната от поредицата срещи -  в  Северозападния район за планиране, включващ областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. 

По време на срещата министър-председателят Димитър Главчев запозна министрите с темите, обсъждани по време на вчерашната му среща с екипа на Генералното консулство на България в Истанбул. След като бъдат получени обобщените предложения на генералното консулство относно организацията на изборите, ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия.

Припомняме, че тегленето на серийните номера на машините за удостоверяване беше извършено публично на случаен принцип и стана в присъствието на служебния премиер Димитър Главчев.

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България ще започне да се ориентира от североизток и ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.    

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:21 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
12058
България

През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори

Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през следващата седмица да получим машините и да стартираме същинския процес, изтъкна министър Мундров и потвърди, че всички дейности се реализират по първоначално начертания график и без забавяне.Министърът припомни, че за първи път беше показана на обществеността залата, където се извършва самото удостоверяване на машините.

| 27 Септември 2024, 16:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори
През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори
Снимка © Министерски съвет

До дни се очаква да започне удостоверяването на машините за предстоящите избори, докладва служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по време на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев регулярна среща за подготовката на вота на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през следващата седмица да получим машините и да стартираме същинския процес, изтъкна министър Мундров и потвърди, че всички дейности се реализират по първоначално начертания график и без забавяне. Министърът припомни, че за първи път беше показана на обществеността залата, където се извършва самото удостоверяване на машините. 

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов докладва за резултатите от проведените срещи с областните управители и представителите на териториалните звена на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в районите за планиране. Предстои министър Карадимов да инициира и последната от поредицата срещи -  в  Северозападния район за планиране, включващ областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. 

По време на срещата министър-председателят Димитър Главчев запозна министрите с темите, обсъждани по време на вчерашната му среща с екипа на Генералното консулство на България в Истанбул. След като бъдат получени обобщените предложения на генералното консулство относно организацията на изборите, ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия.

Припомняме, че тегленето на серийните номера на машините за удостоверяване беше извършено публично на случаен принцип и стана в присъствието на служебния премиер Димитър Главчев.

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България ще започне да се ориентира от североизток и ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.    

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.