Начало Контекст Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски
11338
България

Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски

Смелата хуманитарна мисия на евродепутата от ДПС Елена Йончева за спасяването на похитените български моряци от кораба "Галакси Лийдър” - капитанът и старши помощник-капитанът Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември м.г., заедно с още 17 моряци, вместо респект и адмирации бе провокирана от Радев. Това заяви Делян Пеевски, председател на ДПС и на парламентарната група на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.„За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни.

| 27 Септември 2024, 18:04 ч.
Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски
Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски
Снимка © Пресцентър на ДПС

Смелата хуманитарна мисия на евродепутата от ДПС Елена Йончева за спасяването на похитените български моряци от кораба "Галакси Лийдър” - капитанът и старши помощник-капитанът Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември м.г., заедно с още 17 моряци, вместо респект и адмирации бе провокирана от Радев. Това заяви Делян Пеевски, председател на ДПС и на парламентарната група на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

„За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни. За неговото си его. И ако не беше толкова опасно, за тези, за чиято съдба той и неговият екип не правят нищо вече 11 месеца, щеше да е много жалко. Да остави Елена да изпълнява мисията си. Тя знае какво прави. А той да се смири и да не пробутва на обществото семпли сценарии на фалшив спасител. След неговите изяви и ПР-сценки има или трагедии, или фарс“, посочва Пеевски. 

„Не е забравено какво се случи на Граф Игнатиево след рекламния му полет, а отговорните за трагедията още са си на местата, заради натиск от негова страна, да запазят постовете си“, смята Делян Пеевски. 

Припомняме, че Елена Йончева предприе пътуване до Йемен, за да се види с капитана и старши помощник-капитана на кораба Любомир Чанев и Данаил Веселинов. Тя съобщи, че е успяла да се види с двамата българи.

„Най-важната крачка е направена – да има диалог. Важното е, че се чуваме с властите в Сана. Фактът, че българка успя да стигне до моряците в Йемен, означава, че има път за тях. И нашите аргументи могат да бъдат чути“, коментира евродепутатът Елена Йончева. 

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с „Почетна значка на Община Перник“, реши на днешното си извънредно заседание Общинският съвет (ОС). Отличието се връчва за значителен принос в областта на народното творчество и по повод 80- ата годишнина на изпълнителката.

Съветниците дадоха съгласието си Община Перник да сключи договор за рамков договор с фонд „ФЛАГ“ ЕАД за реализацията на проекти, по които администрацията е бенефициент. Решено бе да бъде изтеглен и краткосрочен общински заем за осигуряване на оборотни средства за погасяване на задължения, натрупали се с високия ръст на инфлацията през тази година и продължаващия военен конфликт в Украйна. 

С единодушие на днешната сесия бе приета и докладната записка на председателя на ОбС Денислав Захариев за приемането на нов учредителен акт на Общинското публично предприятие „Дези

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Тикер в 11:31 ч.
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хаск ...
Начало Контекст
11338
България

Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски

Смелата хуманитарна мисия на евродепутата от ДПС Елена Йончева за спасяването на похитените български моряци от кораба "Галакси Лийдър” - капитанът и старши помощник-капитанът Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември м.г., заедно с още 17 моряци, вместо респект и адмирации бе провокирана от Радев. Това заяви Делян Пеевски, председател на ДПС и на парламентарната група на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.„За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни.

| 27 Септември 2024, 18:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски
Радев да се смири и да не рискува съдбата на пленените моряци, Елена Йончева знае какво прави, заяви Делян Пеевски
Снимка © Пресцентър на ДПС

Смелата хуманитарна мисия на евродепутата от ДПС Елена Йончева за спасяването на похитените български моряци от кораба "Галакси Лийдър” - капитанът и старши помощник-капитанът Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември м.г., заедно с още 17 моряци, вместо респект и адмирации бе провокирана от Радев. Това заяви Делян Пеевски, председател на ДПС и на парламентарната група на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

„За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни. За неговото си его. И ако не беше толкова опасно, за тези, за чиято съдба той и неговият екип не правят нищо вече 11 месеца, щеше да е много жалко. Да остави Елена да изпълнява мисията си. Тя знае какво прави. А той да се смири и да не пробутва на обществото семпли сценарии на фалшив спасител. След неговите изяви и ПР-сценки има или трагедии, или фарс“, посочва Пеевски. 

„Не е забравено какво се случи на Граф Игнатиево след рекламния му полет, а отговорните за трагедията още са си на местата, заради натиск от негова страна, да запазят постовете си“, смята Делян Пеевски. 

Припомняме, че Елена Йончева предприе пътуване до Йемен, за да се види с капитана и старши помощник-капитана на кораба Любомир Чанев и Данаил Веселинов. Тя съобщи, че е успяла да се види с двамата българи.

„Най-важната крачка е направена – да има диалог. Важното е, че се чуваме с властите в Сана. Фактът, че българка успя да стигне до моряците в Йемен, означава, че има път за тях. И нашите аргументи могат да бъдат чути“, коментира евродепутатът Елена Йончева. 

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с „Почетна значка на Община Перник“, реши на днешното си извънредно заседание Общинският съвет (ОС). Отличието се връчва за значителен принос в областта на народното творчество и по повод 80- ата годишнина на изпълнителката.

Съветниците дадоха съгласието си Община Перник да сключи договор за рамков договор с фонд „ФЛАГ“ ЕАД за реализацията на проекти, по които администрацията е бенефициент. Решено бе да бъде изтеглен и краткосрочен общински заем за осигуряване на оборотни средства за погасяване на задължения, натрупали се с високия ръст на инфлацията през тази година и продължаващия военен конфликт в Украйна. 

С единодушие на днешната сесия бе приета и докладната записка на председателя на ОбС Денислав Захариев за приемането на нов учредителен акт на Общинското публично предприятие „Дези

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
На преден план
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Сфера
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.