Начало Основна линия В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър
9706
България

В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес. Това показва информация на уебсайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици.

| 29 Септември 2024, 08:33 ч.
В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър
В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър
Снимка © НИМХ

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес. Това показва информация на уебсайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Там те ще са значителни, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16°-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна, в София – 13°-14°, съобщиха още от НИМХ.

През нощта срещу понеделник валежите и гръмотевиците ще продължат. Ще остане и ветровито. Интензивни ще са явленията в Североизточна България. В западните райони от страната ще е почти без валежи.

Отново сме заедно, за да търсим бъдещите решения. От Националното сдружение на общините показахме, че когато сме обединени, кметове и общински съветници не само гарантираме стабилност на държавата, но можем да бъдем лидери на разговорите за бъдещето на България. Това каза председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов при откриването на срещата на местните власти в курорта “Албена”.

По неговите думи в очакването на следващото редовно правителство, общините в страната остават стабилни. “Работим всеки ден за всеки български гражданин, не губим енергията нашия оптимизъм, готови сме да споделим с политическите партии нашия опит, който имаме в националното сдружение, независимо от политическото представителство”, допълни Панов.

Според него когато има обединение от обща кауза, решения винаги се намират.

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е насочена към предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и подобряване на средата за сигурност. В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория, разследващи полицаи. Участват също Зоналното жандармерийско управление и Регионалната дирекция по горите - Русе. 

Във фокуса на полицейските действия са рискови населени места, идентифицирани след оперативен анализ и на базата на предходни избори. Обект на контрол са лица от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите.

Проверяват се заложни къщи, магазини, пункт

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.  Първите двама обвиняеми са ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
9706
България

В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес. Това показва информация на уебсайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици.

| 29 Септември 2024, 08:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър
В 23 области на страната са в сила жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, в други пет - жълт код за силен вятър
Снимка © НИМХ

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес. Това показва информация на уебсайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Там те ще са значителни, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16°-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна, в София – 13°-14°, съобщиха още от НИМХ.

През нощта срещу понеделник валежите и гръмотевиците ще продължат. Ще остане и ветровито. Интензивни ще са явленията в Североизточна България. В западните райони от страната ще е почти без валежи.

Отново сме заедно, за да търсим бъдещите решения. От Националното сдружение на общините показахме, че когато сме обединени, кметове и общински съветници не само гарантираме стабилност на държавата, но можем да бъдем лидери на разговорите за бъдещето на България. Това каза председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов при откриването на срещата на местните власти в курорта “Албена”.

По неговите думи в очакването на следващото редовно правителство, общините в страната остават стабилни. “Работим всеки ден за всеки български гражданин, не губим енергията нашия оптимизъм, готови сме да споделим с политическите партии нашия опит, който имаме в националното сдружение, независимо от политическото представителство”, допълни Панов.

Според него когато има обединение от обща кауза, решения винаги се намират.

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е насочена към предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и подобряване на средата за сигурност. В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория, разследващи полицаи. Участват също Зоналното жандармерийско управление и Регионалната дирекция по горите - Русе. 

Във фокуса на полицейските действия са рискови населени места, идентифицирани след оперативен анализ и на базата на предходни избори. Обект на контрол са лица от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите.

Проверяват се заложни къщи, магазини, пункт

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.