Начало На преден план Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
9586
България

Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК

В планините все още не е заваляло, към момента температурите са между 9 и 15 градуса в курортите и съоръженията работят по график, но се очаква влошаване на времето.През изминалия ден осем спасители са участвали в акция по извеждането на турист със счупен глезен в района на хижа Вежен в Стара планина.

| 29 Септември 2024, 09:17 ч.
Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Снимка © Владимир Шоков / БТА(ЕД)

В планините все още не е заваляло, към момента температурите са между 9 и 15 градуса в курортите и съоръженията работят по график, но се очаква влошаване на времето. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Оттам посочиха, че ще има разкъсана облачност на повечето места, със слаб вятър. 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Туристите трябва да се съобразяват с конкретните метеорологични условия и при влошаване на времето да слязат от планината възможно най-бързо, посъветваха от ПСС. 

През изминалия ден осем спасители са участвали в акция по извеждането на турист със счупен глезен в района на хижа Вежен в Стара планина.

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес, показва информация на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:15 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
9586
България

Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК

В планините все още не е заваляло, към момента температурите са между 9 и 15 градуса в курортите и съоръженията работят по график, но се очаква влошаване на времето.През изминалия ден осем спасители са участвали в акция по извеждането на турист със счупен глезен в района на хижа Вежен в Стара планина.

| 29 Септември 2024, 09:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Очаква се влошаване на времето в планините, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Снимка © Владимир Шоков / БТА(ЕД)

В планините все още не е заваляло, към момента температурите са между 9 и 15 градуса в курортите и съоръженията работят по график, но се очаква влошаване на времето. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Оттам посочиха, че ще има разкъсана облачност на повечето места, със слаб вятър. 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Туристите трябва да се съобразяват с конкретните метеорологични условия и при влошаване на времето да слязат от планината възможно най-бързо, посъветваха от ПСС. 

През изминалия ден осем спасители са участвали в акция по извеждането на турист със счупен глезен в района на хижа Вежен в Стара планина.

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес, показва информация на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.