Начало На преден план БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври
7496
България

БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври

„Български държавни железници“ (БДЖ) въвежда промени в разписанието на влакове, които се движат в различни участъци на страната, като целта е оптимално използване на подвижния състав на дружеството в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт.Това съобщи на интернет страницата си националният железопътен превозвач.

| 30 Септември 2024, 11:15 ч.
БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври
БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври
Снимка © Мартина Христова / БТА

„Български държавни железници“ (БДЖ) въвежда промени в разписанието на влакове, които се движат в различни участъци на страната, като целта е оптимално използване на подвижния състав на дружеството в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт. Това съобщи на интернет страницата си националният железопътен превозвач. 

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

От първи октомври ще бъдат въведени промени в движението на следните влакове:

Влаковете, които ще пътуват по съкратен маршрут, са следните:

Композициите, които вече няма да се движат, са следните:

С променено разписание ще се движат следните влакове:

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Мъж от Смолян е арестуван, след като е нарушил заповед за защита от домашно насилие спрямо майка си, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова.

Тя посочи , че мъжът е нахлул в сутрешните часове в жилището на майка си в нетрезво състояние и е заспал на едно от леглата. Жената, притеснена от присъствието на пияния си син, е подала сигнал на спешния телефон 112.

Срещу 25-годишния мъж е образувано бързо производство.

Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел. 112 .

Деветнадесетгодишната жена е съобщила, че около 19:00 на същата дата, мъж на 21 години, съгражданин на пострадалата, я качил против волята в управляван от него лек автомобил. 

Жената е отведена в район около града, където е пребита. След извършен медицински преглед е установено, че пострадалата има охлузвания и кръвонасядания в областта на главата и тялото.

От работещите по случая полицейски служители на РУ-Сандански са предприети незабавни действия, в резултат на които извършителят на деянието е установен. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Припомняме, че директните влакове между София и Русе от 1 октомври ще пътуват с новодоставените германски вагони. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съоб ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:15 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
7496
България

БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври

„Български държавни железници“ (БДЖ) въвежда промени в разписанието на влакове, които се движат в различни участъци на страната, като целта е оптимално използване на подвижния състав на дружеството в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт.Това съобщи на интернет страницата си националният железопътен превозвач.

| 30 Септември 2024, 11:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври
БДЖ въвежда промени в разписанието на някои от влаковете от първи октомври
Снимка © Мартина Христова / БТА

„Български държавни железници“ (БДЖ) въвежда промени в разписанието на влакове, които се движат в различни участъци на страната, като целта е оптимално използване на подвижния състав на дружеството в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт. Това съобщи на интернет страницата си националният железопътен превозвач. 

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

От първи октомври ще бъдат въведени промени в движението на следните влакове:

Влаковете, които ще пътуват по съкратен маршрут, са следните:

Композициите, които вече няма да се движат, са следните:

С променено разписание ще се движат следните влакове:

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Мъж от Смолян е арестуван, след като е нарушил заповед за защита от домашно насилие спрямо майка си, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова.

Тя посочи , че мъжът е нахлул в сутрешните часове в жилището на майка си в нетрезво състояние и е заспал на едно от леглата. Жената, притеснена от присъствието на пияния си син, е подала сигнал на спешния телефон 112.

Срещу 25-годишния мъж е образувано бързо производство.

Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел. 112 .

Деветнадесетгодишната жена е съобщила, че около 19:00 на същата дата, мъж на 21 години, съгражданин на пострадалата, я качил против волята в управляван от него лек автомобил. 

Жената е отведена в район около града, където е пребита. След извършен медицински преглед е установено, че пострадалата има охлузвания и кръвонасядания в областта на главата и тялото.

От работещите по случая полицейски служители на РУ-Сандански са предприети незабавни действия, в резултат на които извършителят на деянието е установен. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Припомняме, че директните влакове между София и Русе от 1 октомври ще пътуват с новодоставените германски вагони. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.